Український мінісеріал «Ботоферма» вийшов на Netflix

Український мінісеріал «Ботоферма» вийшов на Netflix

16:20,
24 Липня 2024
2558

Український мінісеріал «Ботоферма» вийшов на Netflix

16:20,
24 Липня 2024
2558
Український мінісеріал «Ботоферма» вийшов на Netflix
Український мінісеріал «Ботоферма» вийшов на Netflix
У серіалі демонструють, як замовні коментарі та публікації спотворюють інформаційний простір наклепами та ворожою дезінформацією.

Чотирисерійний фільм «Ботоферма» виробництва компанії Osnova Film відтепер доступний для перегляду на онлайн-платформі Netflix. Про це повідомлено на офіційній сторінці сервісу у фейсбуці.

Стрічка водночас є розважальною та просвітницькою: наочно демонструє, як влаштована ботоферма та як замовні коментарі, продуковані її працівниками, впливають на інформаційне тло в соцмережах та медіапросторі.

Кадр із серіалу «Ботоферма»

Глядачам пропонують простежити за трансформацією головного героя — провінційного радіоведучого Антона, який переїхав до Києва, влаштувався в «нетипову» комунікаційну компанію та проходить шлях від рядового шкідника в соцмереж до небезпечного дезінформатора, що за немалі гроші має просувати в інтернеті проросійські наративи перед повномасштабним вторгненням.

Аудиторія «Ботоферми» дізнається, що окремі скандали навколо медійних осіб бувають штучно спровокованим, переконаються в тому, що натовпи шанувальників когось із політиків не завжди є справжніми людьми. Загалом, у серіалі демонструються небезпека та вага інформаційних впливів, про які поки що знали не всі.

Додамо, у жовтні 2023 року серіал «Ботоферма» вийшов на телеканалі ICTV2.

Читайте також: 

Фото: «Ботоферма» / Netflix

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду