На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних

На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних

10:45,
18 Липня 2024
4835

На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних

10:45,
18 Липня 2024
4835
На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних
На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних
Забронювати співробітників можуть керівники критично важливих підприємств і тих, що забезпечують потреби Сил оборони.

На порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних. Керівники критично важливих підприємств і тих, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал, повідомила перша віцепремʼєр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Ключова мета запровадження бронювання через "Дію" — максимально пришвидшити процес, зробивши його автоматизованим й, наскільки це можливо, скоротити час очікування. Як показало попереднє тестування, забронювати працівника через "Дію" можна приблизно за годину. Вся необхідна інформація буде доступною в керівника в його електронному кабінеті. Для працівника, який отримав бронювання, інформація оновиться в його застосунку "Резерв+". Ті, хто хоче отримати паперову версію підтвердження бронювання, також матиме таку можливість», — розповіла Юлія Свириденко.

Згідно з повідомленням, сервіс прискорює процес бронювання до години, нівелює людський чинник, та зменшує навантаження на працівників міністерств.

Електронне бронювання військовозобов'язаних через портал «Дія» відбувається наступним чином:

  • керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі «Дія» списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом;
  • система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і чи є її дані в реєстрі «Оберіг»;
  • «Дія» протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду;
  • у разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку «Резерв+».

Електронне бронювання військовозобовʼязаних через портал «Дія»

Витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі «Дія» й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

Нагадаємо, 7 червня Кабінет Міністрів підтримав постанову про цифровізацію бронювання військовозобов’язаних на порталі «Дія». Це має зменшити корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих для економіки України підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі, стверджують у Мінцифрі.

Фото: ілюстративне / «Дія»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду