Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв

Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв

16:45,
3 Липня 2024
7115

Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв

16:45,
3 Липня 2024
7115
Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв
Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв
3 липня розпочалася реєстрація на вступні випробування для охочих вступити до вищих навчальних закладів на бакалаврат за пільгами або на творчі спеціальності.

Вступники до закладів вищої освіти на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, повідомляє Укрінформ.

«Буде п’ять пріоритетів, які можна буде обрати для бюджету, і десять пріоритетів для вступу на контракт. Це все буде з 19 по 31 липня. Вступники вже мають свої результати і зараз активно готуються, щоб обрати свою програму для вступу наприкінці місяця», — зазначив Винницький.

Відсьогодні, 3 липня, розпочалася реєстрація на вступні випробування для охочих вступити до вищих навчальних закладів на бакалаврат за пільгами або на творчі спеціальності, повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Цьогоріч вступні випробування проводитимуть у формах:

  • співбесіди (для вступників з пільгами згідно з розділом VIII Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році);
  • творчого конкурсу (для спеціальностей, які передбачають його складання).

Творчі або фізичні здібності вступників враховують при вступі на спеціальності: «Фізична культура і спорт»; «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво»; «Графічний дизайн»; «Дизайн одягу (взуття)»; «Дизайн середовища»; «Промисловий дизайн»; «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»; «Хореографія»; «Музичне мистецтво»; «Сценічне мистецтво»; «Архітектура та будівництво»; «Архітектура та містобудування».

Для того, щоб вступати за результатами вступного випробування, необхідно спершу подати заяву на його проходження через електронний кабінет вступника або безпосередньо в закладі освіти у паперовій формі. Після реєстрації абітурієнти зможуть податися на співбесіду, творчий конкурс чи фахове випробування в розділі «Реєстрація на вступне випробування».

У меню розділу реєстрації на вступні випробування необхідно натиснути на кнопку «Активні дії» та після її активації обрати категорію «Додати» в лівому верхньому кутку.

Це призведе до відкриття форми заяви, де вступники мають заповнити поля необхідною інформацією.

Відтак треба натиснути кнопку «Пошук», тоді сайт нижче форми заяви виведе на екран блок «Знайдені випробування та пов’язані конкурсні пропозиції».

У ньому слід поставити символ прапорця (✔) навпроти потрібного випробування та натиснути на кнопку з червоним написом «Подати заяву на участь у вступному випробуванні».

У МОН рекомендують час від часу відстежувати зміни в статусі поданих заяв у блоці «Заяви на участь у вступних випробуваннях» на сайті. Після того, як поруч із заявою з’явиться час і місце проведення співбесіди чи творчого конкурсу, абітурієнт має поставити праворуч від випробування символ прапорця (✔) та натиснути на кнопку з червоним написом «+Подати заяву».

Додамо, з 1 липня розпочалася реєстрація електронних кабінетів для вступу для здобуття вищої освіти на основі свідоцтва про повну загальну середню освіту та диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра. Прийом заяв триватиме з 19 липня по 31 липня, оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання, відбудеться не пізніше 5 серпня.

Варто зазначити, напередодні Український центр оцінювання якості освіти опублікував остаточні результати основних сесій національного мультипредметного тесту. Деяким учасникам перерахували бали через помилки в завданнях або відповіді із знаком відсотка.

Фото: умовне / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду