У «Дії» тестують подання заяв до міжнародного реєстру збитків

У «Дії» тестують подання заяв до міжнародного реєстру збитків

13:55,
27 Червня 2024
651

У «Дії» тестують подання заяв до міжнародного реєстру збитків

13:55,
27 Червня 2024
651
У «Дії» тестують подання заяв до міжнародного реєстру збитків
У «Дії» тестують подання заяв до міжнародного реєстру збитків
Подати заяви можуть власники зруйнованого та пошкодженого внаслідок війни житла на тимчасово окупованих територіях та в зонах бойових дій.

Власники зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях та в зонах бойових дій зможуть подати заяви до міжнародного реєстру збитків через «Дію». Стартувало бета-тестування цієї послуги, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Працюємо, щоб кожен українець мав можливість долучитися до формування фундаменту репарацій і отримав компенсацію за вчинки Росії. Розширюємо можливості для подання заяв до міжнародного реєстру збитків у Дії. Щоб сервіс працював чітко й без помилок, запускаємо бетатест нового етапу», — повідомила пресслужба «Дії».

У державному сервісі акцентували на тому, що важливо, щоб кожен постраждалий українець подав заяву про завдану шкоду.

«Так ми покажемо усьому світові реальну картину збитків й звірств від вчинків окупанта. І найважливіше — ваші заяви допоможуть запустити компенсаційний механізм, він трансформуються в репарації й відновлення країни», — сказано у повідомленні.

Подати заяви на включення до міжнародного реєстру збитків можуть власники пошкодженого або знищеного житла, навіть якщо:

  • право власності на майно не зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;
  • немає акту про пошкоджене майно і громадянин /ка не подавався / лась на програму єВідновлення;
  • оселя розташована на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Долучитися до бетатестування послуги можна за посиланням повнолітнім громадянам України, які мають картки платників податків.

Нагадаємо, 25 березня віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров та виконавчий директор міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, Маркіян Ключковський підписали угоду про обмін електронними даними, що уможливило подання заяв про відшкодування збитків, завданих російською агресією, через застосунок «Дія» для громадян.

2 квітня в Гаазі (Нідерланди) було оголошено про технічний запуск міжнародного Реєстру збитків та початок прийому заяв постраждалих від збройної агресії Російської Федерації.

Головне завдання міжнародного Реєстру збитків  отримувати та обробляти заяви про збитки та докази, класифікувати та систематизувати такі заяви, оцінювати та визначати придатність заяв для включення до Реєстру та реєструвати прийнятні заяви з метою їх майбутнього розгляду та ухвалення рішення.

Фото: ілюстрптивне / «Дія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду