ГУР атакувало російських провайдерів у тимчасово окупованому Криму

ГУР атакувало російських провайдерів у тимчасово окупованому Криму

21:24,
26 Червня 2024
776

ГУР атакувало російських провайдерів у тимчасово окупованому Криму

21:24,
26 Червня 2024
776
ГУР атакувало російських провайдерів у тимчасово окупованому Криму
ГУР атакувало російських провайдерів у тимчасово окупованому Криму
Автори:
Під удар потрапила ціла низка великих надавачів послуг тимчасово захопленого півострова.

Головне управління розвідки Міноборони України атакувало російських інтернет-провайдерів у тимчасово окупованому Криму. Місцева окупаційна адміністрація попередила жителів півострова, що найближчим часом можливі перебої з доступом до мережі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власне джерело в ГУР. 

Як зазначив співрозмовник інформагентства, атаку здійснюють українські кіберфахівці воєнної розвідки. Він повідомив, що під удар потрапила ціла низка великих надавачів послуг у тимчасово захопленому Криму.  

«Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій “Чебурнет” замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно рускій фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак», — підкреслив співрозмовник Укрінформу. 

Джерело агентства також нагадало, що ураження російських серверів, онлайн-сервісів та мережевої інфраструктури останнім часом відбуваються системно. До прикладу, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовану атаку на сайти міністерств юстиції, оборони, інформаційних технологій і зв'язку, фінансів, внутрішніх справ, надзвичайних ситуацій, промисловості та енергетики РФ та інші об’єкти. А 12 червня, у так званий «день Росії», атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів. 

Раніше ми повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці української воєнної розвідки провели більше пів сотні кібероперацій на території Росії. Загалом відбувається три-чотири кібероперації за місяць, залежно від результатів пошуку та дорозвідки цілей. При цьому фахівці ГУР проводять кілька типів кібероперацій проти ворога.

Фото: Укрінформ

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду