МОН оновило правила вступу до закладів вищої освіти у 2024 році

МОН оновило правила вступу до закладів вищої освіти у 2024 році

13:15,
5 Червня 2024
4260

МОН оновило правила вступу до закладів вищої освіти у 2024 році

13:15,
5 Червня 2024
4260
МОН оновило правила вступу до закладів вищої освіти у 2024 році
МОН оновило правила вступу до закладів вищої освіти у 2024 році
Зміни стосуються майбутніх бакалаврів, магістрів, аспірантів та докторів наук.

Міністерство освіти і науки оновило порядок прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра і доктора філософії та мистецтва в аспірантурі у 2024 році. Про це повідомила пресслужба відомства.

Зміни зумовлені воєнно-політичною ситуацією в країні та змінами у вступних іспитах і спрямовані на підтримку вступників та закладів вищої освіти, які розташовані у прифронтових і прикордонних областях. Для абітурієнтів, які обирають ці ЗВО, підвищать регіональний коефіцієнт — показник, на який множиться конкурсний бал вступника.

Для закладів освіти, розташованих у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, регіональний коефіцієнт становитиме 1,07.

У Дніпропетровській і Полтавській областях, а також у Бучанському районі Київської області, коефіцієнт встановили на рівні 1,04.

Вступники, які вже мають ступінь магістра і хочуть здобути ще одну вищу освіту, зможуть вступати до ЗВО без участі в єдиному вступному іспиті та єдиному фаховому вступному випробуванні. Їм достатньо буде скласти внутрішні іспити безпосередньо в закладі освіти.

Для вступу на доктора філософії та доктора мистецтва потрібно скласти ЄВІ у 2024 році з оцінкою не менше 150 балів за кожен з компонентів іспиту. Якщо абітурієнт складав ЄВІ у 2023 році, то для вступу йому потрібно мати не менше 130 балів з тесту з іноземної мови. Сертифікати, які посвідчують знання іноземної мови, не надають доступу до вступу в аспірантуру у 2024 році.

Випускники бакалаврату 2023 року, які зареєстровані та проживають на тимчасово окупованих територіях або в населених пунктах, де тривають бойові дії, мають особливі умови для вступу на магістратуру. Вони можуть отримати рекомендацію для зарахування, якщо вступають до того ж закладу вищої освіти, де здобули ступінь бакалавра, за спеціальностями, визначеними у відповідному переліку.

Якщо в цьому університеті немає магістерської програми за їхньою спеціальністю, вони можуть вступати до будь-якого переміщеного ЗВО або університету в Запорізькій, Київській, Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Фото: ілюстративне / МОН України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду