ГУР запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі

ГУР запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі

12:55,
20 Лютого 2024
1170

ГУР запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі

12:55,
20 Лютого 2024
1170
ГУР запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі
ГУР запустило «Головний бот розвідки» в телеграмі
Бот створений для зв’язку з українцями на окупованих територіях та отримання цінної інформації.

Головне управління розвідки Міноборони запускає оновлений «Головний бот розвідки» для збору повідомлень про сили та засоби ворога, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів. Про це ГУР повідомило в дописі у фейсбуці.

У ГУР повідомили, що впродовж двох років війни таку інформацію активно надсилали в офіційний телеграм-бот відомства.

«За 2 роки війни українці та всі, хто виступає проти військової агресії Росії, надсилали нам інформацію, яка допомогла знищувати склади, споруди, техніку та кораблі загарбників, фіксувати наслідки завданих загарбникам ударів», — ідеться в повідомленні.

У ГУР зазначили, що це допомагало знищувати склади, споруди, техніку окупантів, кораблі, виявляти плани окупантів та діяти на випередження, та подякували всім, хто так наближає перемогу України над країною-агресором. Водночас створення спеціалізованого бота в телеграмі зумовлене потребою зв'язку з громадянами на тимчасово окупованих територіях.

«Ми закликаємо всіх українців повідомляти про “Головний бот розвідки” своїм рідним, друзям та знайомим на тимчасово окупованих територіях», — повідомили в ГУР.

Більше інформації про «Головний бот розвідки» можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно, відповідаючи на питання журналістки «Детектора медіа» Юлії Лавришин, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов визнав, що телеграм містить низку загроз для безпеки України, і треба шукати варіанти вирішення цієї проблеми.

«Що стосується телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться», — сказав він.

За словами Юсова, Україна зараз вибудовує комунікацію з адміністраціями всіх платформ, у тому числі з Телеграмом, щоб працювати за прозорими правилами: і згідно з українським законодавством, і відповідно до міжнародних стандартів.

Коментуючи заяву Андрія Юсова, представник Телеграму Ремі Вон у листі до «Детектора медіа» запевнив, що месенджер є безпечним для користувачів, зокрема й в Україні, і російські спецслужби не мають доступу до їхніх даних.

Фото: ГУР / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду