У кіберполіції порадили, як діяти в разі втрати гаджета

У кіберполіції порадили, як діяти в разі втрати гаджета

12:10,
8 Січня 2024
1769

У кіберполіції порадили, як діяти в разі втрати гаджета

12:10,
8 Січня 2024
1769
У кіберполіції порадили, як діяти в разі втрати гаджета
У кіберполіції порадили, як діяти в разі втрати гаджета
Алгоритм дій передбачає заходи для захисту персональних даних.

Правоохоронці радять громадянам у разі втрати персонального гаджета насамперед вжити заходи для захисту персональних даних. Про це повідомлено на фейсбук-сторінці Кіберполіції України.

«Смартфон, планшет — це ключ до приватних даних користувача. У разі його втрати діяти треба негайно, аби зловмисники не встигли скористатися банківськими або конфіденційними даними у своїх схемах», — зазначено у повідомленні.

Кіберполіція радить дотримуватися таких рекомендацій:

  • зв’яжіться з оператором мобільного зв’язку та заблокуйте SIM-карту, відповідні інструкції розміщені на офіційних сайтах;
  • завершіть усі активні сеанси в облікових записах;
  • змініть паролі до облікових записів Apple ID та Google, соціальних мереж, месенджерів, поштових скриньок та онлайн-банкінгу;
  • обов’язково налаштуйте двофакторну автентифікацію, де це можливо;
  • залежно від ситуації, заблокуйте або видаліть усі дані на пристрої. Для цього виконайте інструкції з офіційних ресурсів виробника втраченого пристрою.

Жертвам крадіжки радять терміново звертатися до поліції за номером 102 чи 112. Якщо ж постраждали від злочину в інтернеті — потрібно подати електронне звернення на сайті кіберполіції.

Нагадаємо, напередодні Нового року кіберфахівці Служби безпеки та співробітники Національної поліції провели багатоетапну спецоперацію по всій території України та за одну добу ліквідували понад сотню колцентрів, які викрадали персональні дані та гроші українських громадян.

Фото: ілюстративне / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду