Український вчитель потрапив до десятки найкращих педагогів світу

Український вчитель потрапив до десятки найкращих педагогів світу

10:25,
26 Жовтня 2023
4117

Український вчитель потрапив до десятки найкращих педагогів світу

10:25,
26 Жовтня 2023
4117
Український вчитель потрапив до десятки найкращих педагогів світу
Український вчитель потрапив до десятки найкращих педагогів світу
До списку 50 найкращих учителів світу потрапило відразу двоє українських педагогів – Артур Пройдаков та Людмила Таболіна.

До десятки найкращих учителів світу за версією премії Global Teacher Prize вперше потрапив учитель з України — Артур Пройдаков, який навчає дітей української мови та літератури. Про це йдеться на сайті премії.

У 2021 році Пройдаков переміг у національній премії Global Teacher Prize Ukraine. Учитель родом з Кадіївки — зараз це окуповане місто на Луганщині. Після окупації він працював у Ромнах на Сумщині в державній школі, а потім у київській школі Midgard.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців в Івано-Франківській області, безкоштовні вебінари для підготовки дітей до Національного мультипредметного тесту, став автором уроків у Всеукраїнській школі онлайн. Також учитель є виконавчим директором в освітній фундації MriyDiy.

Потрапивши до десятки найкращих учителів світу, переможець національної премії 2021 року Артур Пройдаков як представник українського вчительства прагне донести світові, що українські вчителі та освітяни продовжують якісно виконувати свою роботу навіть під час повномасштабної війни.

«Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки ним я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити тільки найкраще у своїй діяльності. Попри все», — зазначив Артур Пройдаков.

Ім’я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада на церемонії нагородження Global Teacher Prize, яка відбудеться у межах 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Переможець премії отримає нагороду — 1 мільйон доларів.

Загалом цьогоріч до списку 50 найкращих учителів світу потрапило відразу двоє українських педагогів — Артур Пройдаков та вчителька української мови й літератури Людмила Таболіна, фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2019.

Нагадаємо, переможців національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023 оголосили 9 жовтня.

На фото — Артур Пройдаков

Фото: «Єдині» / фейсбук, Global Teacher Prize Ukraine

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду