Пошуковик Google позначатиме зображення, згенеровані ШІ

Пошуковик Google позначатиме зображення, згенеровані ШІ

11:57,
15 Травня 2023
1192

Пошуковик Google позначатиме зображення, згенеровані ШІ

11:57,
15 Травня 2023
1192
Пошуковик Google позначатиме зображення, згенеровані ШІ
Пошуковик Google позначатиме зображення, згенеровані ШІ
Нові інструменти запроваджують, щоб зменшити поширення дезінформації.

Google у найближчі місяці додасть два нові інструменти до свого пошуку зображень. Це має на меті зменшити поширення дезінформації в умовах, коли інструменти штучного інтелекту зробили можливим створення фотореалістичних фейків, повідомив Bloomberg.

Перший інструмент називається «Про це зображення». За його допомогою користувач дізнається, коли гугл вперше проіндексував зображення, де вони вперше з’явилися та на яких інших платформах були розміщені.

Очікується, що завдяки цьому стане легше визначати першоджерело зображень, а також перевіряти, чи використовувалися вони в дезінформаційних кампаніях.

Для того щоб використати інструмент, необхідно буде натиснути на три крапки на зображенні в результатах пошуку Google або виконати пошук за зображенням у Google Lens. Спершу інструмент буде доступним лише в США й англійською мовою.

Також Google позначатиме кожне зображення, згенероване штучним інтелектом. Таке маркування зможуть додавати і творці ШІ-зборажень. Зазначено, що Midjourney, Shutterstock та кілька інших компаній уже домовилися з Google про співпрацю в цьому напрямку.

Нагадаємо, німецький фотохудожник Борис Ельдагсен виграв у конкурсі Sony World Photography Award 2023 в номінації «Креатив» зі світлиною, створеною за допомогою штучного інтелекту. Однак переможець відмовився від нагороди, адже хотів лише перевірити, чи підготовлені такі конкурси до введення зображень ШІ.

Фото: Pexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду