Хакери запустили для росіян звернення президента України

Хакери запустили для росіян звернення президента України

17:32,
11 Травня 2023
2759

Хакери запустили для росіян звернення президента України

17:32,
11 Травня 2023
2759
Хакери запустили для росіян звернення президента України
Хакери запустили для росіян звернення президента України
У публічних місцях у багатьох містах пролунав сигнал повітряної тривоги та поради від Володимира Зеленського.

У Росії хакери зламали доступ до вебкамер з динаміками у публічних місцях та запустили звернення президента України Володимира Зеленського. Відповідне відео з'явилося в соцмережах сьогодні, 11 травня.

У багатьох російських містах завдяки хакерському втручанню спершу прозвучав сигнал повітряної тривоги, а далі — російськомовне звернення Володимира Зеленського, оприлюднене у вересні 2022 року.

«Ті, хто розуміє лише російською» почули: «Хочете жити — біжіть. Хочете жити — здавайтеся в полон. Хочете жити — боріться на своїх вулицях за свою свободу, у вас і так все забрали... Боріться за своє, не лізьте на нашу землю, в нашу душу і нашу культуру».

Далі ж запустили пісню «Ой, у лузі червона калина...» у виконанні Андрія Хливнюка.

Частина людей були здивовані і намагалися залишити приміщення, де лунало звернення, інші ж робили селфі, підтанцьовували.

Відповідальність за злам наразі не взяла на себе жодна хакерська група.

Як відомо, у Москві 9 березня в ефірі радіостанцій і телеканалів унаслідок зламу серверів пролунала хибна інформація про оголошення повітряної тривоги.

Нагадаємо, 22 березня у тимчасово окупованому Криму по радіо оголосили про можливу евакуацію з півострова. Пізніше окупаційна влада заявила про «злам».

Фото: Володимир Зеленський / інстаграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яяя
17:50 / 11.05.2023
у нас не президент, а пародия((
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду