Вийшов освітній мінісеріал «Я — громада»

Вийшов освітній мінісеріал «Я — громада»

14:16,
19 Квітня 2023
1404

Вийшов освітній мінісеріал «Я — громада»

14:16,
19 Квітня 2023
1404
Вийшов освітній мінісеріал «Я — громада»
Вийшов освітній мінісеріал «Я — громада»
Епізоди серіалу знайомлять місцевих активістів з інструментами, за допомогою яких можна реалізовувати позитивні зміни у своїх громадах.

Для активістів, які розбудовують місцеві громади, створили освітній мінісеріал «Я – громада». Проєкт реалізувала Рівненська обласна організація «громадянської мережі «ОПОРА».

Серіал «Я — громада» розповідає про міські процеси, хто на них впливає і чому роль кожного мешканця важлива. Сезон складається із п’яти серій, кожна із яких детально знайомить з інструментами, за допомогою яких люди можуть впливати на зміни у своєму населеному пункті.

Допрем’єрний показ першої серії, присвяченої громадському бюджету, був запланований на 24 лютого 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, запуск серіалу вимушено відклали на рік.

На YouTube-каналі «Громадянська мережа ОПОРА / Рівне» можна переглянути перші три серії освітнього мінісеріалу. У першій серії глядачі дізнаються, що таке громадський бюджет, як подати свою ініціативу до розгляду та залучити мешканців до голосування. У другій серії йдеться про електронні петиції як інструмент взаємодії влади та громади. Третій епізод присвячений публічним консультаціям.

Наступні епізоди «Я громада» будуть присвячені функціонуванню консультативно-дорадчих органів та формам самоорганізації в громадах, зокрема об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Мінісеріал створили за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконувався фондом Східна Європа» та фінансувався ЄС.

Фото: Фонд Східна Європа / Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду