МВС України представило сайт, де публікують втрати ворога

МВС України представило сайт, де публікують втрати ворога

11:17,
19 Квітня 2023
2083

МВС України представило сайт, де публікують втрати ворога

11:17,
19 Квітня 2023
2083
МВС України представило сайт, де публікують втрати ворога
МВС України представило сайт, де публікують втрати ворога
На сьогодні зібрана інформація про 56 827 загиблих.

Міністерство внутрішніх справ України запустило сайт «Потерь.НЕТ», який інформує про втрати російських військ в Україні, повідомила пресслужба міністерства.

«Інформація щодо об’єктивної картини втрат армії рф, незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР» і «ЛНР», приватних військових компаній, які брали участь у збройній агресії проти України, відтепер доступна на веб-ресурсі «Потерь.НЕТ», — йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Леоніда Тимченка, ідея проєкту виникла після того, як міністр оборони РФ у вересні минулого року озвучив втрати Росії у кількості 5 937 осіб. Проте, за даними Генерального штабу ЗСУ, втрати окупантів на той час становили вже понад 50 тисяч осіб.

«Дані почали збирати з відкритих джерел. Цією діяльністю також активно займаються волонтерські організації, телеграм-канали, об’єктивна картина втрат висвітлюється у ЗМІ та соціальних мережах. Тому було прийнято рішення збирати цю інформацію в одному місці для того, щоб можна було пересвідчитися у реальних втратах ворога, які сьогодні є», — повідомив Леонід Тимченко.

Станом на зараз на веб-ресурсі зібрана інформація про 56 827 представників Росії, які загинули під час повномасштабного вторгнення на територію України. На сайті містяться такі дані загиблих: прізвище, ім’я, по батькові, місце і дата загибелі, а також фотографія.

Таким чином, відвідувачі вебресурсу, зокрема й росіяни, тепер можуть дізнатися, чи містяться дані їхніх родичів чи близьких у базі осіб, загиблих на території України. Також перевірити інформацію про певну особу можна за допомогою Telegram-бота Потерь.НЕТ, увівши дані загиблого.

До подальшого наповнення цієї бази може долучитися кожен громадянин України. Для цього відомості про загиблих окупантів потрібно надіслати на електронну адресу сайту, після чого їх перевірять.

Нагадаємо, Медійна ініціатива за права людини створила мапу місць незаконного утримання українських полонених.

Фото: Потерь.НЕТ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду