Волонтери запустили онлайнкурс з базової військової підготовки

Волонтери запустили онлайнкурс з базової військової підготовки

16:20,
3 Квітня 2023
2143

Волонтери запустили онлайнкурс з базової військової підготовки

16:20,
3 Квітня 2023
2143
Волонтери запустили онлайнкурс з базової військової підготовки
Волонтери запустили онлайнкурс з базової військової підготовки
Курс охоплює теми від побутових умов на фронті до аеророзвідки та тактичної медицини.

На онлайнплатформі Prometheus запустили безкоштовний навчальний курс з основ військової підготовки «База».

Курс, який охоплює теоретичні аспекти військової підготовки: від побутових умов на фронті до аеророзвідки та тактичної медицини, у першу чергу орієнтований на цивільних громадян, які вперше мобілізовані або чекають на мобілізацію та військовослужбовців без практичного досвіду, йдеться в анотації на платформі Prometheus.

Навчальна програма триває близько 13 годин і містить перевірені на практиці знання з основних військових дисциплін та рекомендації від експертів, які мають бойовий досвід із 2014 року й дотепер.

Курс розробила команда волонтерів, яка в якості експертів залучила професійних військових, інструкторів з домедичної допомоги та тактичної медицини та військових психологів.

Як розповів MediaSapiens ініціатор створення курсу Олег Кравчук, професійні методисти спершу розробили метод, за яким опісля валідували напрацьовані експертами матеріали. Також перед запуском курсу для громадськості його тестувало кілька різних груп людей, від яких надійшли схвальні відгуки.

Слухачі курсу можуть опанувати базові знання про загальну та психологічну підготовку, побут у польових умовах, тактичну медицину, звʼязок на полі бою, орієнтування, види озброєння, аеророзвідку та саперну справу. Курс рекомендують проходити до початку практичних навчання у центрах дозпризивної підготовки.

Навчальні матеріали можна завантажити та вивчати офлайн, коли немає доступу до інтернету. Після успішного проходження слухачі отримають сертифікати.

«Онлайн-курс може дати вам знання, центри підготовки — навички, все разом — можливість успішно виконувати бойові завдання, нищити ворога та зберегти життя», — зазначили у київському центрі Askold, що виступив парнером реаліазції проєкту.

Нагадаємо, СБУ підготувала серію відеолекцій із тактичної медицини, для тих, хто ще не пройшов відповідні курси або не має медичної освіти.

Фото: Сourses.Prometheus

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду