Microsoft припинив підтримку Internet Explorer: коли він нарешті зникне назавжди

Microsoft припинив підтримку Internet Explorer: коли він нарешті зникне назавжди

10:49,
16 Червня 2022
1611

Microsoft припинив підтримку Internet Explorer: коли він нарешті зникне назавжди

10:49,
16 Червня 2022
1611
Microsoft припинив підтримку Internet Explorer: коли він нарешті зникне назавжди
Microsoft припинив підтримку Internet Explorer: коли він нарешті зникне назавжди
Попри те, що корпорація багато років йшла до відмови від застарілого веббраузера, остаточне знищення Internet Explorer триватиме аж до 2030 року.

Корпорація Microsoft 15 червня оголосила у своєму блозі, що повністю відмовляється від підтримки Internet Explorer на користь Microsoft Edge. Протягом наступних кількох місяців Microsoft почне автоматично переспрямовувати користувачів Internet Explorer до Edge, а поки що споживачі, які все ще використовують старий браузер, будуть отримувати підказку, яка переспрямує їх на Microsoft Edge.

Процес переспрямування на Edge перенесе такі дані, як паролі, вибране та налаштування з Internet Explorer, а на панелі інструментів буде представлена опція «перезавантаження в режимі IE», який Microsoft вбудував у Edge. Режим IE підтримує елементи керування ActiveX, які все ще використовують багато застарілих сайтів.

Підказка та переспрямування, як повідомляє The Verge, — це перший крок до повного видалення Internet Explorer з  ПК, і Microsoft планує випустити оновлення, яке в майбутньому вимкне застарілий браузер. «Згодом Internet Explorer буде назавжди вимкнено як частина майбутнього оновлення Windows, після чого значки Internet Explorer на їхніх пристроях будуть видалені», — пояснив генеральний менеджер Microsoft Edge Enterprise  Шон Ліндерсі.

Але, як повідомляє The Washington Post, деякі, навіть великі державні та фінансові установи у всьому світі, не можуть вчасно припинити користуватися Explorer. Наприклад, вебсайт Japan Pension Service потрібно переглядати в режимі IE Edge. Загалом, останнє опитування у березні показало, що 49 відсотків із 350 японських компаній все ще використовують Internet Explorer. Також використовують застарілий браузер деякі урядові установи у Південній Кореї, зокрема Міністерство землі, інфраструктури та транспорту та Korea Water Resources Corp.

Тому Microsoft погодився зробити винятки. «Для певних версій Windows, які зараз підтримуються та використовуються у критичних середовищах, ми продовжуватимемо підтримувати Internet Explorer», — заявив Ліндерсі.

Лише майбутні версії цих випусків Windows не включатимуть Internet Explorer. Microsoft також планує підтримувати режим IE в Microsoft Edge «принаймні до 2029 року».

Нагаджуємо, що Internet Explorer був випущений в 1995 році і швидко став найбільш використовуваним веббраузер з часткою 95% до 2003 року. Згодом він почав відставати від таких конкурентів, як Mozilla Firefox (2004) та Google Chrome (2008). Зараз Chrome посідає перше місце у світі по вживаності. Браузер Microsoft Edge з’явився на ринку у 2015 році і сьогодні використовується приблизно 4% всього вебтрафіку.

Фото: Eddy Vinck/ Twitter

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду