СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську

СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську

21:02,
2 Липня 2020
2046

СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську

21:02,
2 Липня 2020
2046
СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську
СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську
Автори:
Інформаційні «вкиди», які відпрацьовувала ботоферма, були направлені на створення панічних настроїв під час пандемії коронавірусу та дискредитацію дій української влади.

Служба безпеки України блокувала у Бердянську діяльність ботоферми, яка, як підозрюють, входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Кіберфахівці спецслужби встановили, що мешканець Бердянська обладнав ботоферму, в якої було необхідне телекомунікаційне обладнання та програмне забезпечення. Її потужності начебто дозволяли генерувати фейки і маніпулятивні матеріали від імені понад 500 ботів.

«Для реєстрації акаунтів зловмисник використовував SIM-картки як українських, так і російських мобільних операторів. Інформаційні "вкиди", які відпрацьовувала ботоферма, були направлені на створення панічних настроїв під час пандемії коронавірусу та дискредитацію дій української влади», - зазначили в СБУ.

Правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням, технічне обладнання та майже 900 карток українських і російських мобільних операторів.

Раніше кіберфахівці Служби безпеки України блокували міжрегіональну мережу ботоферм у Києві та кількох областях, якою керували з Російської Федерації. 

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду