У Словаччині скасують телевізійний збір

00:00,
2 Листопада 2011
354

У Словаччині скасують телевізійний збір

00:00,
2 Листопада 2011
354
У Словаччині скасують телевізійний збір
Словацький парламент проголосував за прийняття закону про скасування з 2013 року грошового збору за телебачення.

Згідно із законом суспільні засоби масової інформації фінансуватимуться виключно за рахунок державного бюджету, отримуючи 0,142% від ВВП попереднього року, необхідний мінімум встановлено у розмірі 90 млн. Закон набере чинності після підписання президентом країни.



Питання скасування абонентної плати вже порушувалося на всенародному референдумі на початку 2010 року. Більшість висловилася за скасування збору, але через те, що явка виборців на референдум була вкрай низькою, результати визнали недійсними. На сьогодні грошовий збір на користь суспільного телебачення Словаччини RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska) становить 4,64  на місяць.



Абонентська плата – одне з основних джерел доходів суспільних мовників майже в усіх країнах Центральної та Східної Європи. Словацька опозиція вважає, що скасування абонплати призведе до скасування або зменшення гарантій незалежності та невтручання в діяльність громадських засобів інформації, однак позитивно позначиться на суспільному їх сприйнятті.

Джерело Screendigest

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
EUROPA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду