У Данії відновлено абонплату за телебачення

00:00,
18 Січня 2012
358

У Данії відновлено абонплату за телебачення

00:00,
18 Січня 2012
358
У Данії відновлено абонплату за телебачення
Датське суспільне телебачення знову запроваджує телевізійний збір після його скасування у 2004 році.

З 2012 року за перегляд каналів телекомпанії TV2 власникам кабельного ТБ треба сплачувати від 12 до 15 крон ($2–2,5) щомісяця. За даними мовника, з початку року 95% усіх домогосподарств, підключених до кабельної мережі (а це 88% від загальної кількості власників приймачів у країні), вже заплатили за можливість перегляду каналу, і, як очікується, цей показник зростатиме.

Від початку свого мовлення у 1988 році TV2 отримувала частину  загальнонаціонального збору за телерадіомовлення, але у 2004-му з метою полегшення продажу мовника приватній компанії це джерело доходів було скасовано.

І хоча угода з продажу так і не була укладена, протягом останніх семи років компанія існувала за кошти від реклами на TV2 та  інших комерційних каналах мовника.

Але цей механізм виявився вкрай нестабільним, особливо під час кризи 2008 року. На рівні ЄС спочатку було вирішено, що канали TV2 отримуватимуть державні субсидії, а з 2012 року повернеться система передплати.

Джерело: C21Media
 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду