Іспанська телерадіокомпанія RTVE долає кризу

00:00,
8 Травня 2012
419

Іспанська телерадіокомпанія RTVE долає кризу

00:00,
8 Травня 2012
419
Іспанська телерадіокомпанія RTVE долає кризу
Після значного зменшення бюджету мовнику довелося шукати альтернативні шляхи отримання коштів. В Іспанії вирішили збирати додаткові гроші з посередників – приватних мовників та операторів зв’язку.

Спеціальний податок на підтримку суспільних мовників був введений Радою ринкових зборів Іспанії одразу після офіційного зменшення дотацій з державного фонду в листопаді 2011 року. Тоді RTVE (The Corporación de Radio y Televisión Española) почала отримувати менше на €200 млн. Новий податок був покликаний компенсувати ці кошти.

Функціонуючи вже понад півроку, податок поширюється на усіх приватних мовників, в ефірі яких з’являються ті чи інші програми RTVE, а також на операторів зв’язку, залучених до трансляції контенту мовника.  

У більшості країн «дірки» в бюджеті суспільних мовників латають за рахунок збільшення абонентської плати. Однак влада Іспанії вирішила дещо ускладнити умови роботи з посередниками, захищаючи інтереси аудиторії, яка б помітно зменшилася разом із підвищенням вартості перегляду програм мовника.

Експерти відзначають, що цей механізм чудово працює. Так, сьогодні RTVE отримує вже близько €300 млн завдяки податку. Зважаючи на те, що і оператори зв’язку, і приватні мовники функціонують на комерційних засадах, за цих умов страждає лише приватний бізнес. І такі жертви, на думку влади, є виправданими, адже втрата довіри аудиторії до найбільшого суспільного мовника країни мала б значно гірші наслідки.   

Джерело: Rapid TV News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
portada-online.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду