Суспільний мовник США проводить скорочення штату програми NewsHour

00:00,
19 Червня 2013
431

Суспільний мовник США проводить скорочення штату програми NewsHour

00:00,
19 Червня 2013
431
Суспільний мовник США проводить скорочення штату програми NewsHour
MacNeil/Lehrer Productions, компанія-продюсер провідної новинної програми PBS NewsHour, планує провести масове скорочення штату у зв’язку зі зменшенням обсягів фінансової підтримки з боку корпоративних партнерів.

Зокрема, планується закрити два офіси редакції – в Денвері та Сан-Франциско. Співробітники будуть звільнені. Це перший випадок масового скорочення в історії PBS. Окрім того, з редакції, що базується в Арлінгтоні, штат Вірджинія, також буде звільнено ряд співробітників, які, на думку керівництва, займають не критично важливі для виробництва контенту позиції.

Положення про скорочення було прописано в меморандумі, підготовленому 11 червня виконавчим продюсером NewsHour Ліндою Уінслоу (Linda Winslow) та директором MacNeil/Lehrer Productions Бо Джонсом-молодшим (Boisfeuillet Jones Jr.). Вони зазначили, що наступили часи, коли суспільним медіа необхідно «затягнути пояс», а реорганізація дасть програмі можливість існувати в майбутньому.

Також економити планують шляхом оптимізації технічних операцій, що дозволить об’єднати деякі позиції.

Реакції на меморандум були різні як серед працівників PBS, так і серед глядачів. Дехто висловив занепокоєння можливим зниженням рівня якості програм у зв’язку зі скороченням штату, дехто підтримав рішення.

Раніше представники громадського мовника анонімно повідомляли виданню The New York Times про те, що компанія зіткнулася з дефіцитом бюджету в розміні $7 млн, що становить рівно чверть від загальної суми річного бюджету. «Фінансовий рік» мовника завершується через місяць, прогнозів щодо фінансування в наступному році немає.

Прес-секретар NewsHour запевняє, що скорочення штату на 10% допоможе збалансувати бюджет. Також було заявлено, що тепер частіше використовуватимуться репортажі від позаштатних кореспондентів.

Джерело: The New York Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
PBS
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду