Три корисних ресурси для журналістів, що висвітлюють тютюнову тематику

00:00,
24 Січня 2013
468

Три корисних ресурси для журналістів, що висвітлюють тютюнову тематику

00:00,
24 Січня 2013
468
Три корисних ресурси для журналістів, що висвітлюють тютюнову тематику
В українських ЗМІ регулярно з'являється інформація про шкідливість куріння і поточні зміни до українського законодавства та їх реалізацію. Проте, бракує серйозної тематичної аналітики або ж матеріалів про цікаві антитютюнові кампанії чи ініціативи у світі.

Пропонуємо кілька зручних джерельних ресурсів, які полегшать пошук інформації на ці теми.

Tobacco.org – новинний агрегатор, що збирає усі матеріали на тютюнову тематику з англомовних ресурсів. Дозволяє надзвичайно оперативно відслідковувати законодавчі зміни, анти- та протютюнові активності у світі. За допомогою зручного фільтру, можна відібрати інформацію, яка стосується конкретної країни, організації або однієї з понад п’ятдесяти тем – реклами, підвищення податків, антитютюнові кампанії, вплив на здоров’я тощо.

Tobacco control – науковий журнал, повністю присвячений вивченню та аналізу різних аспектів боротьби з тютюнопалінням, впливу куріння на здоров’я, ефективності про- та антитютюнових кампаній тощо.

The Legacy Tobacco Documents Library – величезна бібліотека, яка у вільному доступі містить понад 14 млн. (!) внутрішніх документів п’яти найбільших світових тютюнових компаній. У них викладено стратегії просування сигарет серед молоді і жінок, протидії державним і громадським антитютюновим ініціативам, лобіювання інтересів індустрії в уряді, перші наукові дослідження, які підтверджували шкідливий вплив куріння на здоров’я і приховувалися від суспільства та безліч інших даних, доступ до яких раніше був закритим. Це, без перебільшення, неоціненна джерельна база для аналітичних матеріалів, історичних розвідок чи наукових статей.  

Бібліотеку створено 2002 року в ході розгляду одного з найгучніших судових процесів в історії США – 46 штатів судилися з 7 тютюновими компаніями і вимагали від останніх щороку відшкодовувати збитки, яких економіка зазначає через витрати на лікування хвороб населення, викликаних курінням, і додатковими лікарняними, які доводиться брати курцям, і їх передчасними смертями.

Більше лінків на тематичні ресурси та сайти профільних громадських організацій можна знайти у розділі «Ресурси».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dribbble.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду