Стартував конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу

Стартував конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу

00:00,
30 Травня 2014
1670

Стартував конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу

00:00,
30 Травня 2014
1670
Стартував конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу
Стартував конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу
Розпочався прийом заявок на конкурс на найкращу журналістську роботу у сфері ВІЛ/СНІДу. Його проводить ГО «Центр інформації про права людини» за підтримки Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, та Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

До участі в конкурсі запрошуються журналісти регіональних та національних ЗМІ усіх типів (теле-, радіо-, друковані, інтернет-медіа), а також журналісти-фрілансери.

На конкурс приймаються журналістські роботи, в яких висвітлюється проблематика ВІЛ/СНІДу, опубліковані в українських засобах масової інформації (друковані та інтернет-видання, радіо, телебачення) за період з 1 січня по 1 листопада 2014 року за такими темами:

•   висвітлення проблематики стигми та дискримінації людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ), та ключових груп населення України (КГН) – до ключових груп належать групи, які уразливі до інфікування ВІЛ: наркозалежні, працівники комерційного сексу, засуджені, ЛГБТ-спільнота, діти вулиць);

•   висвітлення питань нецільового та неефективного використання бюджетних коштів на національному та регіональному рівнях, виділених на подолання епідемії ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів;

•   висвітлення питань обмеження доступу до якісного лікування, діагностики, моніторингу та медико-соціальних послуг в Україні для ЛЖВ;

•   висвітлення випадків захисту прав ЛЖВ та ключових груп населення;

•   успішні моделі надання послуг ЛЖВ та ключовим групам населення;

•   інші теми (перелік не є вичерпним).

До участі в конкурсі приймаються виключно авторські роботи – наприклад, репортажі, інтерв’ю, журналістські розслідування, аналітичні статті, телесюжети, телепередачі, відеозамальовки, відеорепортажі, фоторепортажі, радіопередачі, авторські колонки, блоги тощо (перелік жанрів не є вичерпним).

Заявка може охоплювати індивідуальну або колективну роботу та включати не більше трьох матеріалів одного автора.

Термін подачі заявок закінчується 2 листопада 2014 року.

Роботи, подані на конкурс, оцінюватиме журі у складі 7 осіб, серед яких – представники професійних журналістських організацій (Незалежної медіа-профспілки України та Національної спілки журналістів України) та представники Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

Переможці конкурсу будуть визначені у трьох номінаціях:

- Найкращий друкований матеріал / інтернет-публікація

- Найкращий фотоматеріал

- Найкращий аудіо- / відеоматеріал

Крім того, журі визначить роботу, якій буде присуджено гран-прі конкурсу. За гран-прі можуть змагатися матеріали усіх жанрів.

Для переможців передбачені цінні призи та подарунки  – ноутбук (гран-прі), відеокамера, фотоапарат та планшет (для переможців номінацій), а також дипломи та пам’ятні сувеніри.

Нагородження переможців планується 1 грудня 2014 року – у Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Перед подачею радимо ознайомитися із положенням про конкурс (додається), де зазначені вимоги до учасників, критерії оцінювання на інша інформація.

Учасники повинні заповнити анкету (додається) і разом з власним матеріалом (матеріалами) надіслати на електронну АБО поштову адресу організатора.

Електронна адреса: nataliakoshen@gmail.com

Поштова адреса: 01001, м. Київ, а/с В-261, Центр інформації про права людини (з приміткою «на конкурс»).

Додаткову інформацію про конкурс можна знайти на сайті ГО «Центр інформації про права людини» humanrights.com.ua.

Із запитаннями щодо конкурсу просимо звертатися до Кошин Наталії – тел. (095)702-07-11, nataliakoshen@gmail.com.

Конкурс оголошується в рамках виконання проекту «Побудова життєздатної системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду та підтримки для уразливих груп та ЛЖВ» за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, 10 Раунд.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
gazeta.lviv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду