Docudays UA покаже в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю

Docudays UA покаже в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю

12:08,
13 Травня 2016
2114

Docudays UA покаже в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю

12:08,
13 Травня 2016
2114
Docudays UA покаже в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю
Docudays UA покаже в українських кінотеатрах хіти цьогорічного фестивалю
Автори:
Протягом літа у семи містах покажуть чотири фільми, що стали аншлаговими на нинішньому Docudays UA. Це - «У променях сонця» Віталія Манського, «Українські шерифи» Романа Бондарчука, «Майже святий» Стіва Гувера і «Як змінити світ» Джеррі Ротвела.

DOCU/ХІТ – новий фестивальний проект, який згодом планує стати повноцінним прокатом документального кіно в Україні. 

«Увесь час існування Docudays UA глядачі запитують, де й коли можливо переглянути фільми програми ще раз. Що робити, якщо хочеться поділитися з друзями, піти в кіно з родиною на мудрий і глибокий фільм. Цьогоріч ми пішли назустріч нашим глядачам: запускаємо фестивальний прокат DOCU/ХІТ і відтепер будемо показувати документальні фільми в кінотеатрах країни. Усі ці історії – улюбленці фестивалів, визнані професіоналами й глядачами», – розповідає pr-директорка Docudays UA Дар’я Аверченко.

У семи містах покажуть чотири фільми, що стали аншлаговими на нинішньому Docudays UA, а саме: «У променях сонця» Віталія Манського, «Українські шерифи» Романа Бондарчука, «Майже святий» Стіва Гувера і «Як змінити світ» Джеррі Ротвела. 

На фільм-відкриття фестивалю «У променях сонця» Віталія Манського два дні тягнулися довжелезні черги. Для того, щоб знімати в одній з найзакритіших країн світу Північній Кореї, режисер згодився фільмувати за наперед написаним сценарієм про життя восьмирічної школярки в Пхеньяні. Утім місцеві партійні робітники навіть не могли уявити, яку «послугу» зробили Манському. 

«Українські шерифи» Романа Бондарчука – призер найбільшого фестивалю неігрового кіно в Європі IDFA. Це історія про самоорганізацію громади в складний для країни час. Двоє шерифів зі Старої Збур’ївки, не чекаючи приїзду міліції чи інших служб порятунку, допомагають односельцям вирішувати будь-які проблеми. 

Захопливий і відвертий «Як змінити світ» розповідає про ініціативу, що народилася силами кількох ентузіастів. 1971 року компанія друзів попливла до зони ядерних випробувань: їхній протест сколихнув світ, започаткувавши Ґрінпіс та визначивши сучасний рух зелених. 

А от «Майже святий» – справжній трилер про український Маріуполь, який спродюсував найзагадковіший голлівудський режисер Терренс Малік. Головний герой – священик і місцевий авторитет Геннадій Мохненко – зробив собі ім’я, силоміць забираючи бездомних дітей-наркоманів з вулиць міста. Та із часом домівка для безхатченків перетворилася на Республіку Пілігрим, яка живе за власними законами.

З 2 по 16 червня DOCU/ХІТ у компанії з режисерами та героями фільмів відвідає Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ та Маріуполь. З 22 по 29 серпня покази відбудуться в Одесі та з 25 по 28 серпня в Херсоні. 

  • Київ, кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), 2-15 червня
  • Львів, Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17), 7-12 червня
  • Харків, кінотеатр «8 1/2» (вул. Донець-Захаржевського, 6/8), 2-8 червня
  • Дніпропетровськ, кінотеатр «Правда кіно» (пр-т Газети «Правда», 86), 2-8 червня
  • Маріуполь, кінотеатр «Перемога» (пр-т Леніна, 34), 2-8 червня
  • Одеса, Зелений театр (Парк ім Т. Г. Шевченка), 22-25 серпня; Вітальня Hub Odessa (вул. Грецька 1а), 26-29 серпня
  • Херсон, Kherson Art Hub (вул. Гімназична, 30), 25-28 серпня

Детальний розклад показів дивіться на сайті проекту docuhit.org.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду