Docudays UA вирушає у турне до Німеччини

Docudays UA вирушає у турне до Німеччини

17:20,
2 Вересня 2016
1832

Docudays UA вирушає у турне до Німеччини

17:20,
2 Вересня 2016
1832
Docudays UA вирушає у турне до Німеччини
Docudays UA вирушає у турне до Німеччини
Автори:
8-21 вересня у Гамбурзі триватиме міжнародне турне «Побачити Україну: Docudays UA мандрує світом» (See Ukraine: Docudays UA ON TOUR). Покази фестивалю проходитимуть у кінотеатрі Metropolis Kino, фотовиставка та дискусія – у приміщенні музею Mahnmal St. Nikolai.

Проект SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR –цеакція у галузі культурної дипломатії, що реалізується Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA. У програмі фестивалю заплановані покази документальних фільмів, фотовиставка, зустрічі з українськими кінематографістами, а також дискусія за участі журналістів та правозахисників, які допоможуть краще зрозуміти ситуації, зображені у фільмах, та нададуть більше інформації про події у країні. Проект SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR вже відвідав Францію, Грецію та Італію. До кінця 2016  також відбудеться фестиваль в Іспанії. У Німеччині SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR триватиме майже два тижні. 

У програмі фестивалю представлені три призери міжнародних кінофестивалів, які в останні роки відкривали світові українську документалістику. Це «Українські шерифи» (2015) Романа Бондарчука, в якому йдеться про чоловіків, що дбають про порядок у своєму селі, мистецький фільм про життя вівчарів українських Карпат «Жива ватра» (2014) Остапа Костюка таальманах «Євромайдан. Чорновий монтаж» (2014), який відображає три місяці революції і був першим фільмом-свідченням вибуху пробудженої гідності українців.

Після показів також відбудуться зустрічі та обговорення фільмів з їх авторами.

Крім того, у рамках проекту пройде фотовиставка Олександра Глядєлова «Чуєш, брате?», яку відкриє сам автор. Експозиція розповідає про революцію та війну Росії проти України. Фотовиставка була показана на Docudays UA у Києві, а також у регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Олександр Глядєлов знімає на чорно-білу плівку, використовуючи аналогову камеру з ручним наведенням фокуса. Знімати таким чином в епіцентрі бою практично неможливо, а тому фотограф вдивляється в те, що відбувається в проміжках життя між боями. 

Важлива складова SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR – дискусійна платформа. У Гамбурзі відбудуться дебати «Війна та свобода: чи може розвиватися демократія в умовах війни». Євромайдан став подвійним випробуванням для суспільства. З одного боку він змусив українців будувати з уламків пострадянської олігархічної системи ефективну плюралістичну державу, а з іншого – чинити опір гібридній війні, розв’язаній Росією у Криму та Донбасі, конфлікту, який дестабілізує країну і посилює радикальні та націоналістичні тенденції всередині суспільства. Як у світі набирає силу політика ворожнечі, і яке місце України в європейському проекті? У дискусії візьмуть участь німецький журналіст та письменник Конрад Шуллер, який отримав Премію Свободи за репотражі з України, та правозахисниця Олександра Матвійчук, яка координує громадянську ініціативу Євромайдан SOS та ряд інших міжнародних кампаній, серед яких кампанія для звільнення усіх ув’язнених Росією громадян України #LetMyPeopleGo.

«Ми переконані, що документальне кіно, фотографія та живе спілкування – найкращий засіб швидко й ефективно занурити іноземних глядачів у соціально-культурну та політичну реальність нашої країни, донести правду про російську агресію й показати, що Україна – європейська держава свободи, позитивних змін і талановитих людей, які нині мужньо й самовіддано захищають найвищі європейські цінності», – пояснює Алла Тютюнник, керівниця проекту SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR.

SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR відбувається за підтримки Фундації відкритого суспільства та Міжнародного фонду «Відродження». 

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку в останній тиждень березня у Києві. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). Фестиваль – неполітичний та некомерційний. 

Нагадуємо, з 29 вересня у широкий прокат виходить фільм режисера Остапа Костюка «Жива ватра» виходить. Це мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін, який став підсумком 10-річного дослідження режисером гуцульскої культури. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду