В Ірані арештували кореспондента Washington Post

В Ірані арештували кореспондента Washington Post

00:00,
25 Липня 2014
1497

В Ірані арештували кореспондента Washington Post

00:00,
25 Липня 2014
1497
В Ірані арештували кореспондента Washington Post
В Ірані арештували кореспондента Washington Post
У Тегерані за нез’ясованих обставин цього тижня затримали кореспондента The Washington Post Джейсона Резаяна (Jason Rezaian) та його дружину, повідомив із посиланням на власні джерела та на американських офіційних осіб сайт газети.

«Хто їх арештував і чому - достеменно невідомо», - заявив редактор міжнародного відділу Washington Post Дуглас Джел (Douglas Jehl). Однак саме повідомлення, за його словами, «заслуговує на довіру».

Джел охарактеризував Резаяна як «досвідченого, добре обізнаного репортера, чия робота заслуговує поваги, а  сам він – захисту»

«Нас глибоко стривожила ця новина, - наголосив він. - Ми стурбовані благополуччям Джейсона, його дружини Єґане Салехі (Yeganeh Salehi) та двох інших затриманих разом з ними осіб».

38-річний кореспондент The Washington Post має американське громадянство. Його дружина – кореспондентка газети the National, що базується в Об'єднаних Арабських Еміратах, подала заявку на постійне проживання у США.

Двоє інших затриманих осіб, які співпрацювали з ними в якості  позаштатних фоторепортерів також мають американське громадянство. Їхні прізвища поки що не названі.

Родина Резаянів відмовилася коментувати повідомлення про арешт подружжя.

Прес-секретар Держдепартаменту Мері Гарф (Marie Harf) заявила, що офіційні особи знають про повідомлення щодо затримання у Тегерані трьох громадян США. «Наш найвищий пріоритет - безпека та благополуччя американських громадян за кордоном», - відзначила вона. Речниця зовнішньополітичного відомства не розкрила додаткової інформації.

Прес-секретар місії Ірану в ООН Хамід Baбаей (Hamid Babaei) Babaei) повідомив електронною поштою the Washington Post, що іранські дипломати вивчають питання про затримання журналістів. «Ми поставимо вас до відома, - сказав він, - тільки-но отримаємо якусь новину».

Нью-йоркський Комітет захисту журналістів (CPJ) оприлюднив заяву з вимогою до іранської влади негайно звільнити Джейсона Резаяна, Єґане Салехі та двох інших затриманих репортерів.

Оскільки Сполучені Штати Америки та Іран не мають офіційних дипломатичних відносин, переговори про звільнення американських громадян, затриманих в Ірані, ускладнюються, відзначає The Washington Post.

Резаян був акредитований кореспондентом цієї газети у Тегерані 2012 року. А до цього, з 2080-го, працював в інших виданнях, зокрема, у San Francisco Chronicle.

Журналісти західних медіа протягом тривалого часу домагалися отримати дозвіл висвітлювати події в Ісламській Республіці Іран. Декотрі з них в останні роки потрапляли під арешт і ставали жертвами судового свавілля.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bbc.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду