Bild та Berliner Zeitung вимагають демонтажу радянських танків із меморіалу в Берліні

00:00,
15 Квітня 2014
1520

Bild та Berliner Zeitung вимагають демонтажу радянських танків із меморіалу в Берліні

00:00,
15 Квітня 2014
1520
Bild та Berliner Zeitung вимагають демонтажу радянських танків із меморіалу в Берліні
Автори:
Німецькі газети Bild та Berliner Zeitung написали спільну петицію до бундестагу. В ній вони закликають демонтувати радянські танки Т-34 із меморіалу, що поруч із Бранденбурзькими воротами у Берліні. Петиція з’явилася на сайті Bild сьогодні, 15 квітня, пише snob.ru.

«Ми не потребуємо жодного російського танка на меморіалі біля Бранденбурзьких воріт в той час, коли російські танки погрожують вільній та демократичній Європі»,  – йдеться у петиції.

Автори звернення, крім цього, пропонують вилучити із пам’ятника будь-які символи мілітаризму. Це, зокрема, радянська гаубиця-гармата МЛ-20.

Німецькі журналісти зазначають, що Росія вперше після «Холодної війни» застосувала збройні сили для зміни меж Східної Європи. На їхню думку, зібрані на кордоні з Україною російські війська означають загрозу українській незалежності.

Разом з тим автори петиції наголошують, що «не ставлять під сумнів день пам’яті та вшанування незліченних жертв російського народу».  Вони також вважають, що із спустошливої та кровопролитної війни треба винести уроки про мир та взаємоповагу народів.

Журналісти попросили своїх читачів підтримати їхню ініціативу. Для цього розмістили зразок листівки-петиції.

Bild – це загальнонімецька газета-таблоїд, що виходить із понеділка по суботу тиражем 2,5 мільйони примірників. Berliner Zeitung – найпопулярніша щоденна газета регіону Берлін-Бранденбург.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bild.de
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду