КМКФ «Молодість» оголосив переможців дитячого конкурсу

00:00,
27 Жовтня 2013
1615

КМКФ «Молодість» оголосив переможців дитячого конкурсу

00:00,
27 Жовтня 2013
1615
КМКФ «Молодість» оголосив переможців дитячого конкурсу
Головний приз програми «Молодість – дітям» отримала картина «Ракета», знята у копродукції Австралія, Лаос, Таїланд. Український фільм «Іван Сила» отримав нагороду за найкращу режисуру. Фестиваль проходив з 19 по 27 жовтня у Києві.

Конкурс дитячих фільмів «Молодість – дітям» - спеціальна подія на цьогорічному київському фестивалі, що проводилася вперше.

У конкурсі змагалися 8 картин українського та іноземного виробництва. Ще один фільм – «Чорна курка, або підземні жителі» режисера Віктора Греся була показана поза конкурсом.

 

Як повідомила прес-служба фестивалю, переможцем програми «Молодість - дітям» став фільм «Ракета» (The Rocket) режисера Кіма Мордаунта (Австралія, Лаос, Таїланд). Стрічка змальовує історію подолання 10-тирічним хлопчиком свого родового прокляття. Раніше фільм отримав «Кришталевого ведмедя» у конкурсі Generation Kplus Берлінського МКФ.

Два фільми отримали спеціальні дипломи.

Диплом «За найкращу історію» отримав фільм «Клара і таємниця ведмедів» (Сlara und das geheimnis der bären) Тобіаса Інайхена, Швейцарія.

Диплом «За найкраще режисерське рішення» - українська стрічка «Іван Сила». Це режисерський дебют актора та телеведучого Віктора Андрієнка. У фільмі, що вийшов у прокат 3 жовтня, задіяні силач Дмитро Халаджі, силач Василь Вірастюк, актори Ольга Сумська, Богдан Бенюк, Віктор Андрієнко.

Як писав раніше MediaSapiens, картину було створено в рамках Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів Держкіно (бюджет фільму – 15,5 млн грн. – повністю профінансований державою).

Оцінювало картини дитяче журі із семи членів, віком 11-15 років.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з фільму «Ракета». molodist.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду