Блогеру-атеїсту з Бангладеш загрожує 14-річне ув’язнення

00:00,
31 Липня 2013
1125

Блогеру-атеїсту з Бангладеш загрожує 14-річне ув’язнення

00:00,
31 Липня 2013
1125
Блогеру-атеїсту з Бангладеш загрожує 14-річне ув’язнення
Суд міста Дакка постановив знову відправити в тюрму блогера Асіфа  Мохьюддіна, тепер йому загрожує 14-річне ув’язнення. Про це 30 липня повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

Поліція заарештувала Асіфа Мохьюддіна (Asif Mohiuddin) в квітні 2013 року за «богохульство». Мох’юддін називає себе войовничим атеїстом – у своєму блозі та Facebook він часто критикував ісламський фундаменталізм, а також критично висвітлював діяльність політиків і місцеві події. При цьому блог Мох’юддіна був одним з найпопулярніших у країні.

Наприкінці червня, після 3-місячного досудового ув’язнення, блогера під заставу звільнили на місяць за станом здоров’я. Журнал Мохьюддіна було заблоковано рішенням місцевого регулятора Телекомунікаційної регуляторної комісії Бангладеш (Bangladesh Telecommunication Regulatory Commission).

Тепер суд постановив знову відправити блогера у в’язницю, відзначивши, що подовжувати термін його перебування на свободі «немає жодних пістав». Троє інших блогерів – Субрата Адхікарі Шуво (Subrata Adhikari Shuvo), Рассел Парвез (Russel Parvez) і Машур Рахман Біплоб (Mashiur Rahman Biplob), яких також в квітні заарештували за богохульство, але згодом звільнили під заставу, поки що перебувають на волі.

«Репортери без кордонів» охарактеризували рішення знову відправити Асіфа Мохьюддіна в тюрму як «свавільне» і «повністю неправомірне». Медіаорганізація звертає увагу на антигуманний характер вердикту – за місяць Мохьюддіну так і не вдалося повністю відновити своє здоров’я. Крім цього, зауважує RSF, відомо, що деякі в’язні є членами ісламістських організацій (зокрема, Jamaat-e-Islami, Hizb ut-Tahrir та Hefazat-e-Islam), і сусідство з ними може стати для критика ісламу небезпечним.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Ital News.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду