У Білорусі представники міліції побили журналістів

00:00,
19 Вересня 2012
1197

У Білорусі представники міліції побили журналістів

00:00,
19 Вересня 2012
1197
У Білорусі представники міліції побили журналістів
Принаймні 7-х журналістів, які висвітлювали передвиборчу акцію протесту у Мінську, побили та заарештували у вівторок агенти в цивільному, повідомляє з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів Комітет захисту журналістів (CPJ).

Усіх журналістів посадили у  мікрофургон  без номерних знаків і доправили до поліційного відділку.

У них без пояснень відібрали документи та обладнання. Міліція протримала репортерів, не пред’являючи звинувачень, протягом двох годин, а потім відпустила. У репортерів були вилучені знімки та відеозаписи.

Фотокореспондент Associated Press Сергій Гриць заявив, що його обличчя було залите кров’ю після того, як один із нападників вдарив його і зламав окуляри.

Серед журналістів, які були затримані, також – фотокореспондент Reuters Василь Федосенко, оператор Дмитро Рудаков і журналіст Олексій Акулов з німецького каналу ZDF, фоторепортер  The European Press Photo Agency Тетяна Зенькович, репортер мінського агентства «БелаПАН» Павло Пoдобєда та незалежний журналіст Олександр Борозенко.

«Це насильницьке перешкоджання професійній діяльності підсилює сумнівну репутацією Білорусі як однієї з країн із найбільш жорсткою цензурою у світі, – заявила координатор програми CPJ з питань Європи та Центральної Азії Ніна Огнянова. – Білоруська влада повинна покласти край тактиці цензури, побиття та  арештів. Замість цього вона мусить  поважати електоральний процес, не обмежуючи висвітлення ходу парламентських виборів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Гриць / AP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду