Антиреклама куріння у ЗМІ на 600% збільшила кількість охочих відмовитися від сигарет

00:00,
18 Липня 2013
1743

Антиреклама куріння у ЗМІ на 600% збільшила кількість охочих відмовитися від сигарет

00:00,
18 Липня 2013
1743
Антиреклама куріння у ЗМІ на 600% збільшила кількість охочих відмовитися від сигарет
Такими є результати першої антитютюнової кампанії у національних ЗМІ Сенегалу.

За даними МОЗ Сенегалу, протягом квітня-травня 2013 року кількість звернень на телефонну лінію підтримки людей, які хочуть кинути курити, зросла майже на 600% порівняно з двома попередніми місяцями. Якщо у березні і лютому в середньому надходило 236 дзвінків, то у квітні-травні – 1635. Це збігається із запуском у ЗМІ антитютюнової рекламної кампанії «Губка», яка стартувала на початку квітня і тривала протягом наступних 8 тижнів.

Динаміка зврнень на гарячу лінію допомоги курцям Сенегалу за лютий-травеь 2013 року, дані - World Lung Fundation

Протягом цього періоду на телебаченні і радіо транслювали рекламний ролик, в якому  легені курця порівнюють з губкою, що всотує смоли та інші шкідливі речовини. Тематичну рекламу розмістили також на біл-бордах по всій країні.

Нагадуємо, рекламний ролик «Губка» успішно показували у багатьох країнах світу – на Філіппінах, в Австралії, Китаї, Індії, БангладешНорвегії та Росії.

Паралельно з рекламною кампанією було створено сайт sanstabac.sn, відвідувачам якого пропонували підписати звернення до парламенту Сенегалу з вимогою ухвалити пакет антитютюнових законів – повністю заборонити рекламу сигарет і куріння у громадських місцях, підняти акцизи на тютюнові вироби, запустити у ЗМІ антитютюнову рекламу і регулярно здійснювати моніторинг виконання цих законів. Петицію вже підписало 8,1 тис. людей.

Нагадуємо, за результатами дослідження Центру з контролю та попередження захворювань США (Center for Disease Control and Prevention, CDC), антитютюнова реклама у ЗМІ спонукає приблизно 20% курців спробувати кинути курити. 

За останні два роки антитютюнові рекламні кампанії у національних ЗМІ провели у 69 країнах. 

Джерело: worldlungfoundation.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dom-rebenka.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду