Російський Rolling Stone не виходить через заборону реклами тютюну і алкоголю

00:00,
10 Грудня 2013
520

Російський Rolling Stone не виходить через заборону реклами тютюну і алкоголю

00:00,
10 Грудня 2013
520
Російський Rolling Stone не виходить через заборону реклами тютюну і алкоголю
Видавець журналу пояснив, що вихід Rolling Stone призупинено через фінансові збитки, які він терпить у зв’язку із забороною реклами алкоголю і тютюну. Інші видання видавничого дому SPN від цього не постраждали.

Таке пояснення «Интерфакс» дав Олексій Вожаков, передає російський Forbes.

«Rolling Stone ми видавали досить довго і, відповідно, він непогано розвивався. Але, виходячи з того, що цього року були прийняті певні урядові документи про заборону реклами тютюну і алкоголю, наше становище по цьому проекту помітно погіршилося», –  пояснив Вожаков, додавши, що Rolling Stone останнім часом виходив на дотаціях.

Рішення призупинити вихід видання було прийняте, оскільки «коштів для того, щоби продовжувати робити якісний контент було уже недостатньо».

У коментарі «Медіафільтру» головний редактор Rolling Stone Russia Олександр Кондуков зазначив, що «по грошам алкоголь і тютюн несли майже половину бюджету» (а це, за оцінками комерційного директора SPN  Дмитра Вороніна, близько 40 млн руб на рік).

За словами Кондукова, інші видання видавничого дому SPN – «5 Колесо», «САПСАН», «Саквояж СВ» та місячники-гіди із серії Where Magazines – менше залежали від реклами алкоголю та тютюну. Саме тому фінансових проблем у них наразі немає і виходити вони будуть без перебоїв.

«У них значно менші витрати. Плюс туди йде реклама різних підприємств і шпальти, які взагалі складно уявити в Rolling Stone. Хоча одного разу ми теж рекламували дитячий засіб для відхаркування», – пояснив «Медіафільтру» Олександр.

Для Rolling Stone не так просто знайти рекламодавців через специфіку формату видання та його аудиторії, а тютюнові та алкогольні компанії були універсальними і найбільш легкими на підйом рекламодавцями.

«Rolling Stone – це не гаряча рекламна модель… В наш журнал слід уміти продавати рекламу. Я впевнений, що 90% рекламних менеджерів РФ скажуть, що продавати рекламу luxury-брендів в Rolling Stone не можна, бо це якийсь треш про перевернуті хрести, гівно і гомосексуалізм», – сказав Кондуков виданню Colta.ru.

MediaSapiens повідомляв, що новина про призупинення виходу Rolling Stone Russia «на невизначений строк» з’явилася 5 грудня. Сайт працюватиме до кінця року, а друкована версія журналу, можливо, поновить вихід весною 2014 року. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vesti.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду