Рада Європи прийняла на експертизу від Льовочкіна законопроект про суспільне мовлення

00:00,
13 Липня 2011
1597

Рада Європи прийняла на експертизу від Льовочкіна законопроект про суспільне мовлення

00:00,
13 Липня 2011
1597
Рада Європи прийняла на експертизу від Льовочкіна законопроект про суспільне мовлення
Рада Європи прийняла на експертизу від Адміністрації президента законопроект про суспільне мовлення, розроблений Кабінетом Міністрів України. Про це ТК повідомили в офісі спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».

Після завершення аналізу експерти Ради Європи нададуть свої висновки ініціаторам запиту. Подальша підтримка створення системи суспільного мовлення в Україні в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» включатиме громадські обговорення експертних висновків, допомогу щодо їх подальшого перенесення в проекти нормативно-правових актів, та сприяння інституційному розвиткові організацій суспільного мовлення.

Нагадаємо, що 6 липня голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін звернувся до Ради Європи з офіційним запитом проаналізувати проект закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення», розроблений Кабміном. Адміністрація президента мала застереження щодо тексту та хотіла би забезпечити його відповідність стандартам Ради Європи. Пан Льовочкін також підкреслив, що «проект закону спрямований реалізувати розділ 12.4 Резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи 1466 (2005) «Про виконання обов'язків та зобов'язань Україною».

Раніше, 17 червня, представник генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва з Україною, посол Владімір Рістовскі зустрівся з радником президента, керівником головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента України Ганною Герман.

Пані Герман зазначила, що Адміністрація президента має намір активізувати зусилля заради становлення системи суспільного мовлення в Україні у відповідності до європейських стандартів. За підтримкою в цьому питанні Адміністрація хотіла би звернутись до Ради Європи через її офіс в Україні.

Посол Рістовські в свою чергу наголосив, що створення системи мовлення, що функціонуватиме в громадських інтересах, є важливим зобов'язанням держави-члена Ради Європи, оскільки наявність системи суспільного мовлення зазвичай значно покращує медійне середовище в країні. Він зазначив, що для співпраці заради досягнення цієї мети, всі необхідні міжнародні експертизи є можливими та будуть здійснені в рамках спільного проекту ЄС та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» на запит відповідних українських інституцій.

Про намір провести європейську експертизу законопроекту Ганна Герман повідомила 29 червня в прямому ефірі радіо «Ера».

«Телекритика» опублікувала текст законопроекту «Про суспільне телебачення і радіомовлення», схвалений Кабміном і розкритикований експертами. Нагадаємо, цей законопроект розробляв Держкомтелерадіо з ініціативи Віктора Януковича. В основу було покладено концепцію, схвалену Громадською гуманітарною радою при Президенті України.

Голова робочої групи Валерій Бебик розкритикував проект із поправками Кабміну, заявивши, що його слід доопрацювати, повернувшись до концепції Громадської гуманітарної ради, яка, на його думку, була кращою і прогресивнішою, позаяк об'єднувала близько десяти законопроектів, розроблених раніше, а також враховувала досвід інших країн. Негативної думки про цей проект і радник президента Ганна Герман.

Телекритика


 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду