В Каліфорнії заборонять слабкі паролі для гаджетів

В Каліфорнії заборонять слабкі паролі для гаджетів

16:30,
5 Жовтня 2018
2094

В Каліфорнії заборонять слабкі паролі для гаджетів

16:30,
5 Жовтня 2018
2094
В Каліфорнії заборонять слабкі паролі для гаджетів
В Каліфорнії заборонять слабкі паролі для гаджетів
Автори:
Заборона зачепить технологічні компанії й набуде чинності в 2020 році.

Як пише BBC, нове законодавство вимагає аби кожен гаджет отримував свій унікальний пароль після виробництва. Паролі, які легко вгадати, сприяють швидкому поширенню комп’ютерних вірусів й завдають більше шкоди.  Законопроект вимагає, щоб виробники електроніки забезпечували свої продукти «продуманими» функціями безпеки. Це може означати унікальний пароль або процедуру запуску, яка змушує користувачів створювати власні коди при використанні гаджета вперше.

Законопроект також дозволяє клієнтам, які зазнають збитків у разі, якщо компанія проігнорує закон, подати позов про відшкодування збитків.

Наприкінці 2016 року сайти Twitter, Spotify і Reddit перестали працювати внаслідок кібератаки, яка була націлена на пристрої, що мали доступ до інтернету, та були захищені слабкими паролями. Тоді ж через дії хакерів були вражені й розумні гаджети для дому та веб-камери.

Раніше автор популярних порад зі створення стійких паролів Білл Берр заявив, що його рекомендації зробили паролі більш передбачуваними. «Зараз я шкодую багато про що з того, що радив», - зазначив Білл Берр.

Компанія Keeper Security, яка працює у сфері кібербезпеки, проаналізувала 10 мільйонів паролів, які опинилися в публічному доступі після витоків даних великих ресурсів, й склала рейтинг найпопулярніших паролів 2016 року. Лідерами списку стали паролі 123456, 123456789 та qwerty.

Також хакери висміяли Марка Цукерберга через слабкий пароль до акаунтів. Група хакерів OurMine зламала Twitter та LinkedIn акаунти Цукерберга, пароль до яких виявився дивовижно простим - «dadada».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
tech.co
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду