Швейцарця оштрафували за пропаганду ISIS у Facebook

Швейцарця оштрафували за пропаганду ISIS у Facebook

16:32,
12 Лютого 2018
1983

Швейцарця оштрафували за пропаганду ISIS у Facebook

16:32,
12 Лютого 2018
1983
Швейцарця оштрафували за пропаганду ISIS у Facebook
Швейцарця оштрафували за пропаганду ISIS у Facebook
Автори:
Федеральна прокуратура Швейцарії винесла покарання громадянину країни у вигляді штрафу та шести місяців умовного ув’язнення за пропаганду діяльності терористичної організації ISIS (Ісламська держава) в Facebook.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на швейцарське видання Le Matin.

Штраф склав 2000 швейцарських франків (близько 1800 євро).

У прокуратурі повідомили, що з травня по грудень 2016 року цей чоловік ділився в соціальних мережах «численними відео і фотоматеріалами з пропаганди ISIS».

Зокрема це змонтовані фотографії вершника ISIS, який атакує вершників з прапорами США, Німеччини і Швейцарії. Федеральна прокуратура країни постановила, що ця ілюстрація символізує війну, яку терористи ведуть проти цих держав.

В іншому своєму пості швейцарець залишив запис: «Вбивайте шиїтів» .

У травні минулого року в його будинку пройшов обшук. На допиті чоловік сказав, що не поширював пропагандистські матеріали, а тільки переглядав їх. За його словами, він ставив під ними лайки тільки для того, щоб всі знали, що відбувається в Сирії і Іраку. У свою чергу, звинувачення переконане, що він діяв, «повністю усвідомлюючи незаконний характер терористичної організації  ISIS» .

За рішенням прокуратури, звинувачений також зобов'язаний оплатити витрати за розгляд справи, які становлять 4500 франків (понад 3900 євро).

Наразі Федеральна прокуратура Швейцарії розглядає близько 60 кримінальних справ щодо пропаганди таких терористих організацій, як ISIS та «Аль-Каїда». 

Нагадаємо, згідно дослідження центру Policy Exchange, в Європі онлайн-контент джихадистів найбільше цікавить мешканцям Британії та Німеччини.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду