Уряд Франції представить законопроект про боротьбу з фейками в березні

Уряд Франції представить законопроект про боротьбу з фейками в березні

11:06,
5 Лютого 2018
4082

Уряд Франції представить законопроект про боротьбу з фейками в березні

11:06,
5 Лютого 2018
4082
Уряд Франції представить законопроект про боротьбу з фейками в березні
Уряд Франції представить законопроект про боротьбу з фейками в березні
Автори:
Міністерка культури Франції Франсуаза Ніссен (Françoise Nyssen) розповіла, що він зокрема передбачатиме судову процедуру для блокування фейкових новин та нові вимоги до медіа-платформ.
Про це повідомило агентство «Укрінформ» з посиланням на інтерв’ю міністерки французькому виданню Journal du dimanche ce dimanche.
 
«Заходи, над якими ми будемо працювати віднині й до березня, полягають у створенні закону про "довіру до інформації", що дозволить нам діяти дуже швидко, коли фальшива новина стає вірусною, особливо в період виборів», – сказала пані Ніссен.

Міністерка культури зазначила, що законопроект визначатиме нові обов'язки для різних медіа-платформ, яким «доведеться співпрацювати з державою та дотримуватися прозорості щодо спонсорованого контенту».

«Буде запроваджено судову процедуру, яка дозволить швидко блокувати розповсюдження фальшивих новин, коли це буде очевидним», – повідомила Франсуаза Ніссен.

Також новий закон, за її словами, «захистить від ризику приватної цензури, якщо ЗМІ діятимуть відповідно до власних правил».

Міністерка повідомила, що закон не обмежуватиме свободу ЗМІ, а навпаки сприятиме їй, оскільки коли правдива інформація нівелюється фейковою, то вона не може вільно розповсюджуватися.

«Неправдиві новини є серйозною та неабиякою загрозою для демократії», – вважає пані Ніссен.

У разі порушення вимог нового законодавства щодо порушників будуть застосовуватися санкції. Які саме – наразі невідомо. 

Нагадаємо, на початку року арезидент Франції Еммануель Макрон заявив, що влада буде розвивати «юридичний механізм для захисту демократичного життя від фейкових новин».

Тоді він повідомив, що закон уможливить закриття за рішенням суддів акаунтів у інтернеті, видалення інформації сумнівного змісту та обмеження доступу до окремих сайтів. Крім того, онлайн-платформи мають зобов’язати до більшої прозорості щодо осіб тих, хто поширює інформацію через ці ресурси, особливо коли йдеться про проплачені матеріали з метою їхнього показу широкій аудиторії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
francetvinfo.fr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду