В Сочі заблокували ресурс для ЛГБТ-знайомств

В Сочі заблокували ресурс для ЛГБТ-знайомств

00:00,
4 Лютого 2014
1394

В Сочі заблокували ресурс для ЛГБТ-знайомств

00:00,
4 Лютого 2014
1394
В Сочі заблокували ресурс для ЛГБТ-знайомств
В Сочі заблокували ресурс для ЛГБТ-знайомств
В ніч з 1 на 2 лютого в Росії відбулася хакерська атака на додаток для ЛГБТ-знайомств Hunters. В Сочі ресурс був заблокований повністю, повідомляє colta.ru.

Під час хакерської атаки додаток був повністю заблокований у Сочі та Адлері. По всій Росії із нього видалили профілі та листування 72 тисяч осіб.

При цьому усім користувачам хакери надіслали анонімну погрозу із таким текстом: «You will be arrested and jailed for gay propaganda in Sochi according to Russian Federal Law #135 Sektion 6» («Вас заарештують та ув’язнять за гей-пропаганду в Сочі відповідно до Федерального Закону N 135, розділ 6»).

Жодних слідів зловмисники не залишили. Проте засновник Hunters вважає, що помилка у слові Sektion свідчить, що англійською хакери не володіли. «Я твердо переконаний, що ці люди діяли в інтересах нашої влади, яка таким чином вирішила поборотися за мораль під час проведення Олімпіади»,  – зазначив він.

На думку засновника Hunters, влада вирішила взяти Інтернет під цілковитий контроль. Попереду – «велика зачистка гей-інтернету в Росії», вважає він.

Після хакерської атаки на гей-ресурс, відновити вдалося тільки 24% профілів, а решта 76% знищені зовсім. Найближчим часом сайт має переїхати на європейські сервери.

За допомогою Hunters можна не лише знайомитися, але й шукати роботу та житло – звертає увагу colta.ru. Загалом ресурс налічує понад мільйон користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
colta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду