Верховна Рада повторно проголосувала за закон про реформування друкованих ЗМІ

Верховна Рада повторно проголосувала за закон про реформування друкованих ЗМІ

18:52,
24 Грудня 2015
2830

Верховна Рада повторно проголосувала за закон про реформування друкованих ЗМІ

18:52,
24 Грудня 2015
2830
Верховна Рада повторно проголосувала за закон про реформування друкованих ЗМІ
Верховна Рада повторно проголосувала за закон про реформування друкованих ЗМІ
Автори:
Сьогодні, 24 лютого, Верховна Рада підтримала пропозиції Президента України Петра Порошенка до закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ і повторно ухвалила законопроект.

Про це повідомляє «Українська правда».

Верховна Рада розглянула і підтримала запропоновані Петром Порошенком пропозиції до повторного голосування за Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».  

Перед цим Національна спілка журналістів України (НСЖУ), громадські організації та група «РПР-Медіа» висловлюввли занепокоєння з приводу непідписання Президентом України Закону про реформування друкованих ЗМІ і закликали Верховну Раду України якнайшвидше розглянути пропозиції Президента до закону.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів, повідомляє УНН.

Зокрема парламентарі підтримали пропозиції, що після роздержавлення друкованого ЗМІ має зберігатися мова цього видання. 

Згідно із пропозиціями Президента законопроектом також передбачається, що центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах, проводить моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій з метою забезпечення їх функціонування, збереження назви, цільового призначення, мови видання та тематичної спрямованості.

Також відповідно до пропозицій Президента, питання щодо офіційного оприлюднення друкованими засобами масової інформації нормативно-правових актів Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також інших органів, акти яких відповідно до законодавства підлягають державній реєстрації, щодо механізму реалізації положень про офіційне опублікування та набрання чинності нормативно-правовими актами цим законом не регулюються.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 21 грудня повернув зі своїми пропозиціями Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» для повторного розгляду Верховною Радою. Глава держави пропонує зобов’язати реформовані ЗМІ зберігати мову видання, а також винести за рамки закону питання щодо офіційного оприлюднення нормативно-правових актів. Петро Порошенко вважає, що закон не може бути підписаний тому, що він не передбачає зобов’язання реформованих державних і комунальних друкованих ЗМІ щодо мови видання. 

Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» був ухвалений парламентом 24 листопада.

В ОБСЄ роздержавлення ЗМІ назвали важливим кроком у просуванні свободи преси.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: "Волинські новини"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду