В Олександрії на виборчій дільниці журналіст політичної газети здійснює незаконну агітацію

В Олександрії на виборчій дільниці журналіст політичної газети здійснює незаконну агітацію

14:48,
25 Жовтня 2015
3451

В Олександрії на виборчій дільниці журналіст політичної газети здійснює незаконну агітацію

14:48,
25 Жовтня 2015
3451
В Олександрії на виборчій дільниці журналіст політичної газети здійснює незаконну агітацію
В Олександрії на виборчій дільниці журналіст політичної газети здійснює незаконну агітацію
Автори:
В Олександрії на виборчій дільниці 350749 знаходиться молодий чоловік, який представився журналістом політичної газети «Сила людей». На бейжді цього журналіста розміщена назва політичної партії «Сила людей» та її логотип.

Про це повідомляє ОПОРА.

Молодий чоловік, який представився як Кітаєв Сергій Валерійович, представник газети «Сила людей» з посвідченням журналіста газети номер 0224, дійсним до 15.11.15, розгулює по ДВК 350749, яка знаходиться на території територіального виборчого округу № 14 міста Олександрії (вул. Калініна 63, 65, 67, 69, 71-73; вул. Луначарського, 39, 43; вул. Семашка, 22, 46, 54-58, 60, 62; вул. Фрунзе 3-15; вул. Червоноармійська, 51-60; вул. 50 років Жовтня, 15А, 17, 3034; пров. Гастелло) з посвідченням на якому вказана назва політичної сили «Сила людей» та логотип цієї партії.

На неодноразові прохання членів комісії зняти посвідчення, яке є політичною рекламою, а отже агітацією у день голосування, Сергій Кітаєв відповів відмовою. Не звертає уваги і на аналогічні прохання інших спостерігачів зняти посвідчення з політичною рекламою «Сили людей».

У зв’язку з цим порушенням дільнична виборча комісія виборчої дільниці 350749 склала акт про порушення та скаргу до Олександрійської міської виборчої комісії на діяльність журналіста політичної газети «Сила людей». Також акт про порушення виборчого законодавства та скаргу склав кандидат від місцевої організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Згідно з частиною 2 статті 54 ЗУ «Про місцеві вибори»: «Місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати в депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборчу агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборчої агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється».

Відповідно до частини 5 Статті 57 ЗУ «Про місцеві вибори» політична реклама – це одна з форм передвиборної агітації. До політичної реклами належить використання символіки або логотипів політичної партії, місцева організація якої є субєктом відповідного виборчого процесу.

Сьогодні київська міліція заявила, що не виключає спроби окремих політичних сил влаштувати провокації в день місцевих виборів за допомогою «тітушок-журналістів» - так звані журналісти можуть бути за традицією «міцної статури і спортивної зовнішності».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
alnews.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду