Сайт парламенту повинен розпочати публікацію депутатських запитів - Гройсман

Сайт парламенту повинен розпочати публікацію депутатських запитів - Гройсман

17:13,
19 Жовтня 2015
2743

Сайт парламенту повинен розпочати публікацію депутатських запитів - Гройсман

17:13,
19 Жовтня 2015
2743
Сайт парламенту повинен розпочати публікацію депутатських запитів - Гройсман
Сайт парламенту повинен розпочати публікацію депутатських запитів - Гройсман
Автори:
За словами Володимира Гройсмана, такі нововведення покликані попереджати і виявляти корупційну складову в діяльності народних депутатів.

Відсьогодні, 20 жовтня, на офіційному веб-сайті Верховної Ради повинні оприлюднюватись всі депутатські запити. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву голови парламенту Володимира Гройсмана.

«З сьогоднішнього дня оприлюднення запитів стане постійною і обов'язковою практикою в роботі парламенту», - сказав спікер ВР.

За його словами, такі нововведення покликані попереджати і виявляти корупційну складову в діяльності народних депутатів. «Інциденти з депутатськими зверненнями, якими можна торгувати, мають назавжди піти в минуле. Парламент повинен очиститися і перевернути цю ганебну сторінку своєї історії», - заявив Володимир Гройсман.

Голова ВР повідомив, що всі депутатські запити реєструються у Верховній Раді, і питання їх розгляду вносяться до порядку денного пленарних засідань. При цьому він зазначив, що ситуація з депутатськими зверненнями і листами значно складніше, «оскільки такі документи ніде не реєструються», і «поки зміст депутатських звернень для громадськості недоступний».

Володимир Гройсман зазначив, що буде ініціювати зміни до законодавства, які дозволять оприлюднити депутатські звернення. Водночас спікер звернувся до народних депутатів із закликом надавати свої депутатські звернення для розміщення їх на сайті.

Форма пошуку вже опублікованих запитів народних депутатів поточного скликання доступна в підрозділі «Контрольна діяльність» розділу «Головне» на сайті парламенту або за посиланням.

УНІАН нагадує, що 17 вересня в сесійній залі ВР генеральний прокурор Віктор Шокін продемонстрував відео, на якому нібито народний депутат Ігор Мосійчук називає розцінки за оприлюднення депутатського запиту. Йшлося про те, що за запит народного депутата з комерційних питань слід заплатити 10-15 тис. доларів, а за депутатське звернення до владних структур - від 3 до 5 тис. доларів.

Нагадаємо, 7 жовтня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що інформація про співробітників апарату і секретаріату Верховної Ради України стала доступною. На веб-порталі парламенту до 5 жовтня мала бути оприлюднена інформація про біографію, відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за звітний період тощо керівників апарату та структурних підрозділів. Відповідне розпорядження підписано першим заступником керівника апарату Верховної Ради України Володимиром Слишинським.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду