Михайло Федоров: у застосунку «Дія» запустять рекрутинг операторів БПЛА

Михайло Федоров: у застосунку «Дія» запустять рекрутинг операторів БПЛА

14:23,
15 Жовтня 2024
312

Михайло Федоров: у застосунку «Дія» запустять рекрутинг операторів БПЛА

14:23,
15 Жовтня 2024
312
Михайло Федоров: у застосунку «Дія» запустять рекрутинг операторів БПЛА
Михайло Федоров: у застосунку «Дія» запустять рекрутинг операторів БПЛА
В інтерв'ю проєкту «Карп'як на Суспільному» міністр цифрової трансформації сказав, що рекрутинг через «Дію» має гарантувати людині можливість потрапити в обраний нею підрозділ ударних дронів.

У застосунку «Дія» невдовзі запустять рекрутинг до підрозділів операторів безпілотників. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю проєкту «Карп'як на Суспільному», яке вийде 16 жовтня.

За його словами, для мобілізації через додаток не потрібно буде йти до територіального центру комплектування та проходити військово-лікарську комісію. Федоров зауважив, що рекрутинг через «Дію» має гарантувати людині можливість потрапити в обраний нею підрозділ ударних дронів. Військовозобов'язаний приходить з підписаним контрактом на базу військової підготовки, тож ймовірності, що його відправлять в будь-який інший підрозділ, немає.

Така опція має запрацювати «впродовж кількох тижнів».

Постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук повідомив, що 15 жовтня уряд погодив пропозицію Мінцифри щодо реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо рекрутингу в електронній формі.

Учасниками можуть стати громадяни України від 18 до 55 років, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків, не проходять військову службу у ЗСУ, інших військових формуваннях, утворених відповідно до закону, правоохоронних органах спеціального призначення, СБУ чи розвідувальних органах, не призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період та виявили бажання взяти участь в експериментальному проєкті.

Рекрутинг в електронній формі передбачає вибір військової частини і спеціальності та подачу заяви про проходження служби за контрактом із використанням порталу та застосунку «Дія».

Нагадаємо, напередодні ми також повідомляли про те, що в застосунку «Армія+» після великого оновлення з'явиться низка нових функцій, зокрема навчальні курси, е-посвідчення та програма лояльності для воїнів.

Водночас у застосунку «Резерв+» стане доступним інноваційний сервіс рекрутингу, що дасть змогу військовозобовʼязаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

Фото: Міноборони

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду