МОН розробило нову навчальну програму з предмета «Захист України» для шкіл

МОН розробило нову навчальну програму з предмета «Захист України» для шкіл

11:46,
23 Липня 2024
831

МОН розробило нову навчальну програму з предмета «Захист України» для шкіл

11:46,
23 Липня 2024
831
МОН розробило нову навчальну програму з предмета «Захист України» для шкіл
МОН розробило нову навчальну програму з предмета «Захист України» для шкіл
Учні відтепер вивчатимуть OSINT, інформаційну безпеку, керування дронами, навігацію та психологічну стійкість.

Міністерство освіти і науки (МОН) розробило проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів середніх шкіл. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Оновлена програма робить акцент на практичній підготовці. До програми включили вивчення керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел (OSINT) та психологічної стійкості. Для закріплення навичок обов’язково проводитимуть навчально-польові збори або тренінги. Можливі також навчальні екскурсії, ігри тощо.

У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться з принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Значну увагу надають практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. Важливим аспектом є вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

Наповнення кожного модуля сформовано на основі консультацій та обговорень з експертами та десятками таких організацій, як Victory Drones, ГО «Військова школа «Боривітер», БФ «Солом’янські котики», Всеукраїнська рада реанімації, OSINT-агенція «Molfar» тощо.

Навчальний день проходитиме раз на місяць, що дозволить глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, оснащені комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.

Вчителів до нової програми готуватимуть понад 100 тренерів, які вже пройшли навчання.

Програма має отримати гриф «Рекомендовано» за результатами експертизи та відповідний наказ до затвердження від МОН.

Нагадаємо, у липні агенція Molfar підписала меморандум про співпрацю з Міністерством освіти і науки України і долучилась  до покращення шкільного предмета «Захист України».

Нещодавно Кабінет Міністрів виділив 1,65 млрд гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого шкільного курсу «Захист України».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду