Ілон Маск повідомив, що пережив два замахи за останні місяці

Ілон Маск повідомив, що пережив два замахи за останні місяці

14:18,
15 Липня 2024
920

Ілон Маск повідомив, що пережив два замахи за останні місяці

14:18,
15 Липня 2024
920
Ілон Маск повідомив, що пережив два замахи за останні місяці
Ілон Маск повідомив, що пережив два замахи за останні місяці
Заява Маска прозвучала після замаху на життя Дональда Трампа.

Американський бізнесмен, власник соцмережі X Ілон Маск заявив, що його двічі намагалися вбити протягом останніх восьми місяців. Про це він написав 14 липня.

«Попереду небезпечні часи. Двоє людей (окремі випадки) вже намагалися вбити мене за останні вісім місяців. Їх заарештували зі зброєю приблизно за 20 хвилин їзди від штаб-квартири Tesla в Техасі», — написав Маск.

Нагадаємо, в неділю 14 липня під час передвиборчого мітингу в американському штаті Пенсильванія снайпер спробував застрелити колишнього президента США та цьогорічного кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Трамп вижив, діставши поранення у вухо. При цьому один із прихильників президента загинув, а двоє дістали тяжкі поранення. 

За даними ФБР, нападником на Трампа виявився 20-річний Томас Метью Крукс, зареєстрований як виборець від Республіканської партії в Пенсильванії. Його застрелила служба безпеки.

У соцмережах швидко поширилося відео, на якому чоловік стверджує, що він нібито є Круксом, і висловлює ненависть до республіканців і Трампа. Однак журналіст-фактчекер BBC Шаян Сардарізаде повідомив, що це відео фейкове і створене, ймовірно, для тролінгу.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на замах на життя кандидата у президенти США Дональда Трампа та побажав Америці зміцнитися після цієї події.

Відзначимо, як повідомляв Wall Street Journal із посиланням на поінформовані джерела у травні, експрезидент США Дональд Трамп обговорює з мільярдером Ілоном Маском призначення його своїм радником у разі перемоги на майбутніх президентських виборах. За даними видання, останні місяці Трамп і Маск регулярно спілкуються телефоном, а Маск просив Трампа активніше публікуватися в соцмережі X.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду