Dawn Project витратив 598 тисяч доларів за антирекламу Tesla під час трансляції Суперкубка

Dawn Project витратив 598 тисяч доларів за антирекламу Tesla під час трансляції Суперкубка

14:18,
14 Лютого 2023
1607

Dawn Project витратив 598 тисяч доларів за антирекламу Tesla під час трансляції Суперкубка

14:18,
14 Лютого 2023
1607
Dawn Project витратив 598 тисяч доларів за антирекламу Tesla під час трансляції Суперкубка
Dawn Project витратив 598 тисяч доларів за антирекламу Tesla під час трансляції Суперкубка
Tesla не має відділу зв’язків із громадськістю або пресслужби, тому компанія жодним чином не прокоментувала цю ситуацію.

Dawn Project, каліфорнійська громадська організація, купила можливість показати антирекламу автопілота Tesla під час трансляції Суперкубка з американського футболу. За даними CBS MoneyWatch, 30-секундний ролик міг обійтися у 598 тисяч доларів. Про це повідомляє CBS News.

У ролику, за який сплатила Dawn Project, було продемонстровано, що технологія автономного керування Tesla створює неабияку загрозу для життя перехожих і водіїв.

«Tesla вже понад пів року знає як про те, що її програмне забезпечення технології автопілоту може спричинити збиття дитини на пішохідному переході, так і про інші критичні дефекти безпеки, про які ми та інші бета-тестери повідомляли», — заявив засновник Dawn Project Ден О'Дауд.

Він також закликав органи влади, відповідальні за контроль безпеки дорожнього руху, «негайно вимкнути» програмне забезпечення Tesla для повного автономного водіння на дорогах загального користування.

Dawn Project розробляє безпечне для людей програмне забезпечення, проводить випробування електромереж і водоочисних споруд, а також пристроїв у сфері охорони здоров’я та транспорту. 

Організація отримує фінансування від Дена О'Дауда, генерального директора компанії Green Hills Software, яка розробила власне програмне забезпечення для автономного керування автомобілями. Це робить його технологію прямим конкурентом власної системи автономного керування Tesla.

Відомо, що О'Дауд — мільярдер, який заробив свій статок, продаючи спеціалізоване програмне забезпечення Boeing, Lockheed Martin і NASA. Крім цього, минулого року він балотувався від Каліфорнії до Сенату США, але зазнав невдачі.

Dawn Project почав виступати із критикою на адресу Tesla минулого року, публікуючи відео тестів безпеки. На підставі результатів цих випробувань організація стверджувала, що автомобілі Tesla у режимі автопілоту становлять загрозу для перехожих. У своєму твіттер-акаунті О'Дауд написав, що автомобілі Tesla «без розбору коситимуть дітей».

У відповідь на це до нього у коментарі прийшов генеральний директор Tesla Ілон Маск і написав, що О'Дауд «божевільний».

Минулого року Dawn Project також опублікував антирекламу Tesla на цілу шпальту в The New York Times, попереджаючи споживачів про ризик для життя у разі користування Tesla в режимі повного автономного керування. 

Нагадаємо, у квітні 2022-го стало відомо, що Tesla втратила 126 мільярдів доларів через побоювання інвесторів, що американському бізнесмену Ілону Маску доведеться продати акції компанії, щоб профінансувати викуп Twitter. 

Також раніше «Media Sapiens» повідомляв про те, що експрацівники Tesla розповіли ЗМІ, що їх змушували шукати негативні дописи про компанію та Маска у соцмережах.

Фото: скріншот відео / Youtube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду