В Україні три доби не працює сайт Конституційного суду

В Україні три доби не працює сайт Конституційного суду

16:31,
29 Березня 2021
1055

В Україні три доби не працює сайт Конституційного суду

16:31,
29 Березня 2021
1055
В Україні три доби не працює сайт Конституційного суду
В Україні три доби не працює сайт Конституційного суду
Автори:
Причини технічної несправності досі не встановили.

Станом на 16:30 29 березня сайт Конституційного суду України — недоступний. Він перестав працювати ще 27 березня, після того, як Володимир Зеленський скасував указ президента від 14 травня 2013 року №256 «Про призначення Тупицького суддею Конституційного суду України» та від 17 вересня 2013 року №513 «Про призначення Касмініна суддею Конституційного суду», пише Інтерфакс-Україна.

У Конституційному суді інформацію підтвердили й зазначили, що сайт не працює з моменту оприлюднення указів Зеленського. Відтоді і дотепер, при відкритті сайту — сторінка не завантажується.

Як йдеться у повідомленні Інтерфакс-Україна, причину технічної несправності досі встановлюють фахівці.

Раніше MediaSapiens писав, що наприкінці 2020 року президент України Володимир Зеленський після тривалого скандалу усунув з посади голову Конституційного Суду України (КСУ) Олександра Тупицького. Указ про це Зеленський підписав 29 грудня. «Я підписую цей указ заради відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи», – сказав Володимир Зеленський. Криза почалась у жовтні, коли КСУ скасував покарання для чиновників та депутатів за неправдиві відомості у деклараціях та позбавив Національне антикорупційне бюро України низки повноважень. Це рішення КСУ обурило суспільство та зарубіжних партнерів України, і президент вирішив реагувати.

28 грудня Державне бюро розслідувань повідомило Тупицькому про підозру у завідомо неправдивих свідченнях, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту, підкупі свідка з метою відмови від свідчень (злочини, передбачені частиною 2 статті 384, статтею 386 Кримінального кодексу України).

Наступного дня суддю президентським указом усунули з посади строком на два місяці. Як зазначається в указі, це не звільнення, не припинення його повноважень судді, а тимчасовий захід, передбачений статтею 154 Кримінально-процесуального кодексу України. У цій статті зафіксовано механізм відсторонення від посади особи, яку підозрюють або обвинувачують у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину на підставі клопотання прокуратури. Перед тим, як ДБР оголосило підозру, Офіс генпрокурора скерував президентові Володимиру Зеленському таке клопотання щодо Олександра Тупицького.

Після відсторонення КСУ вимагав від президента скасувати указ як неконституційний. Сам Олександр Тупицький вважає, що його усунули незаконно, оскільки вручили йому підозру з порушенням норм процесуального кодексу. І намагається ходити на роботу та викликає поліцію, коли його не пускають на робоче місце. 27 березня Зеленський зовсім скасував Указ «Про призначення Тупицького суддею Конституційного суду України».

Фото: скріншот з сайту Конституційного суду

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду