Британська поліція випустила власні журналістські посвідчення — і обіцяє більше так не робити

00:00,
21 Квітня 2011
997

Британська поліція випустила власні журналістські посвідчення — і обіцяє більше так не робити

00:00,
21 Квітня 2011
997
Британська поліція випустила власні журналістські посвідчення — і обіцяє більше так не робити
  Національна спілка журналістів висловила протест.

 

Британські правоохоронці випустили власні прес-карти, за якими пропускали репортерів на мітинг ультраправих з Англійської ліги оборони у Бредфорді. При цьому пред’явники редакційних посвідчень та прес-карт національного зразка потрапити на захід не змогли. Це вже другий інцидент, до цього «поліційні прес-карти» з’явилися напередодні маршу тих самих ультраправих у Лейчестерширі.

 

Національна спілка журналістів висловила своє незадоволення правоохоронцям. За словами координатора Джона Тонера, у відповідному листі пояснювалася багаторічна політика профспілки зі впровадження прес-карт національного зразка, які є достатньо захищеним від підробки засобом індентифікації: окрім фотографії журналіста, посвідчення містить голографічне зображення, номер телефону, за яким належність кореспондента до того чи іншого видання може бути перевірено, а також мікрочип. Поліційна ж картка фактично є бейджем з фотографією, який легко підробити.

 

У відповідь Національна спілка журналістів отримала запевнення, що факт випуску таких бейджів більше не повториться.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
jwarren.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду