Уряд США робить крок до прозорості інформації

00:00,
2 Серпня 2011
1175

Уряд США робить крок до прозорості інформації

00:00,
2 Серпня 2011
1175
Уряд США робить крок до прозорості інформації
Уряд США за ініціативи президента Барака Обами анонсує нову програму, яка буде направлена на прозорість урядової інформації для американського суспільства.

 

Барак Обама (Barack H. Obama) завжди позиціонував себе як прихильник ідей відкритості та прозорості інформації – з першого дня свого президентства наголошуючи на необхідності створення уряду, який буде повністю підзвітний громадянам та оприлюднюватиме урядову інформацію оперативно і «без купюр».

 

У рамках цієї ідеї прес-служба Білого дому оголосила про створення нового проекту  під назвою «Урядова відповідальність та Рада з питань прозорості інформації» – GATB (Government Accountability and Transparency Board).

 

Обама наголошує, що серед проблем нинішнього американського уряду значне місце посідає шахрайство та та тіньове використання урядових коштів. Адміністрація президента тривалий час аналізувала подібні тіньові процеси, «вивчаючи всі уроки», і використовуючи всі інструменти, якими необхідно володіти успішному демократичному уряду 21 століття. Зокрема, президент США оголосив про свої наміри використовувати для контролю за бюджетними витратами всі передові IT-технології.

 

Очолить GATB Ерл Девіані (Earl Devaney), який разом зі своєю командою оголосив про намір негайно зайнятися розробкою конкретних тез втілення ідей проекту у життя.

 

За матеріалами прес-служби Білого дому

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду