Рашид Нургалієв звинуватив російські ЗМІ у ксенофобії та викривленні фактів

00:00,
9 Серпня 2011
1259

Рашид Нургалієв звинуватив російські ЗМІ у ксенофобії та викривленні фактів

00:00,
9 Серпня 2011
1259
Рашид Нургалієв звинуватив російські ЗМІ у ксенофобії та викривленні фактів
Міністр внутрішніх справ РФ, а також голова міжвідомчої комісії з протидії екстремізму, провів четверте виїздне засідання комісії. Перші три відбулися у 2 серпня у Новосибірську, 3 серпня у Хабароську та 4 серпня в Єкатиринбурзі.  

Зокрема, на минулих засіданнях Рашид Нургалієв оприлюднив ідею необхідності правового регулювання російського сегменту інтернету.

 

Чергове засідання відбулося 8 серпня у Нижньому Новгороді, на ньому міністр звинуватив російські ЗМІ у наростаючій хвилі ксенофобії та тенденції до неоднозначного трактування подій. Некоректне висвітлення міжетнічних конфліктів, на його думку, сприяє загостренню ксенофобських настроїв у РФ.

 

«У окремих випадках неетичні та некоректні висловлювання окремих журналістів загострюють ситуацію із нетерпимістю по відношенню до інших національностей нашої країни», – сказав Нургалієв.

 

У якості прикладу було приведено висвітлення подій на Манезькій площі у грудні минулого року, які, на думку міністра, «висвітлювалися неправильно».

 

«Слово повинне бути вивірене, інформація повинна будти об’єктивною, і вона повинна доводитися до людей без двозначності і тих елементів, що можуть загострити проблему», – таким чином голова МВС сформулював свої претензії до роботи російських ЗМІ.

 

Також Нургалієв відзначив, що ЗМІ не повинні загострювати «фон, який створив серйозну проблему між ісламом та православ’ям та іншими конфесіями».

 

Журналісти та правозахисники словам міністра здивувалися. Голова Комісії громадської палати із ЗМІ Павло Гусєв прокоментував для ИНТЕРФАКС виступ міністра наступним чином: «Легше за все бездіяльність влади і неправильну політику стосовно різних конфесій перекласти на ЗМІ. Якщо розвивати такий підхід, то можна стверджувати, що у 1994 році війну в Чечні було розв’язано з вини ЗМІ, а не через бездарну політику Єльцина та його оточення».

 

Джерело ИНТЕРФАКС

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду