Власниця британського пабу відібрала у Sky монополію на трансляцію матчів англійської прем’єр-ліги

00:00,
5 Жовтня 2011
1020

Власниця британського пабу відібрала у Sky монополію на трансляцію матчів англійської прем’єр-ліги

00:00,
5 Жовтня 2011
1020
Власниця британського пабу відібрала у Sky монополію на трансляцію матчів англійської прем’єр-ліги
Власниця британського пабу Карен Мерфі відстояла у Європейському суді право показувати у своєму закладі матчі англійської прем’єр-ліги. Це судове рішення може позбавити канали  Sky и ESPN монополії на трансляцію  цих матчів у Великобританії.

Карен Мерфі (Karen Murphy) була оштрафована на £8 тис.  за демонстрацію у своєму пабі Red White & Blue матчів англійської прем’єр-ліги через грецький канал. За підключення до грецького каналу вона платила £118 щомісячно, у той час як Sky та ESPN встановили плату у розмірі £480.

У Великобританії існує заборона на трансляцію у прямому ефірі матчів що починаються в суботу, о третій годині дня – таким чином британців спонукають відвідувати стадіони та матчі менш статусних команд, які йдуть у той же час, що й матчі прем’єр-ліги. Тому багато пабів підключаються до іноземних каналів, котрі транслюють ігри англійської прем’єр-ліги у прямому ефірі.

Мерфі подала на англійську прем’єр-лігу, що надала право на трансляцію лише Sky та ESPN, до Європейського суду. Останній постановив, що заборона на трансляцію іноземних каналів у публічних місцях суперечить законам ЄС.

Рекомендації Європейського суду тепер розглядатиме Високий суд у Лондоні. Однак практично немає прецедентів, коли Високий суд країни-члена ЄС виносить рішення, відмінне від рішення Європейського суду.

Нагадаємо, що Sky належало монопольне право на трансляцію матчів прем’єр-ліги з 1992 року. Однак у 2007-му Европейська комісія забов’язала канал поділити права на трансляцію хоча б ще одним каналом. Так частину ігор почав показувати ESPN.

Це рішення може суттєво вплинути на прибутки ESPN та Sky.

«Прибуток із телетрансляцій ігор Прем'єр-ліги в Європі оцінюють у понад $200 млн., що становить менше 10% від усіх доходів з продажів прав на показ матчів за кордоном, які сягнули $2,2 млрд.», – відзначає BBC.

Наразі Карен Мерфі повідомила BBC, що  зараз у Red White & Blue немає TV-тюнера, і  вона чекає на рішення Високого суду Лондона перед тим, як його встановити.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Карен Мерфі (Karen Murphy) / The Independent
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду