Захист персональних даних не повинен перешкоджати діяльності журналістів, – євроексперти

00:00,
15 Лютого 2012
1068

Захист персональних даних не повинен перешкоджати діяльності журналістів, – євроексперти

00:00,
15 Лютого 2012
1068
Захист персональних даних не повинен перешкоджати діяльності журналістів, – євроексперти
Захист персональних даних не повинен перешкоджати доступу до даних і створювати перепони у журналістській діяльності. Таку спільну думку висловили європейські експерти під час семінару «Захист персональних даних і медіа», який відбувся сьогодні.

Семінар був організований в рамках спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» спільно з Інститутом медіа права (Україна).

«Захист персональних даних є важливим для стійкого розвитку демократичного суспільства. Проте захист персональних даних не означає, що ми ліквідуємо інші права. Потрібно говорити про баланс між правом на приватне життя та правом на свободу слова» - зазначила, відкриваючи семінар, Софі Квасни, голова відділу з питань захисту персональних даних Генерального директорату з питань прав людини і верховенства права Ради Європи.

Експерти Ради Європи професор Бертіль Котьє (Швейцарія), Шура Нас (Нідерланди), Пьотр Дробек (Польща), Марі Жорж (Франція) розповіли про міжнародні стандарти та передову європейську практику у сфері захисту прав персональних даних.  

«Українське законодавство у сфері захисту персональних даних часто використовується для закриття доступу до даних» - зауважив директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. Він також звернув увагу на проблеми реєстрації баз даних та інші ризики, які виникли в Україні після прийняття закону «Про захист персональних даних».

Детальний звіт про семінар, а також тези доповідей основних експертів  MediaSapiens опублікує найближчими днями.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vidomosti-ua.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду