В Туркменістані відключено Gmail

00:00,
21 Лютого 2012
1064

В Туркменістані відключено Gmail

00:00,
21 Лютого 2012
1064
В Туркменістані відключено Gmail
16 лютого туркменські користувачі інтернету з’ясували, що не можуть користуватися своїми поштовими скриньками на Gmail – сайт електронної пошти від Google було заблоковано.

Як відзначає видання туркменської ініціативи з прав людини «Хроника Туркменистана», це може бути пов’язано із заходами безпеки при проведенні інавгурації президента і святкування дня державного прапору.

За даними на 20 лютого Gmail залишається для користувачів з Туркменістану недоступним.

При цьому у країні, як і раніше, блокуються сайти, які публікують критичні матеріали щодо політики туркменістанського уряду. Серед таких сайтів, зокрема, опозиційні ресурси Xpono-tm і Gundogar, а також регіональні інформаційні сайти, які висвітлюють новини Центральної Азії Fergananews.com та EurasiaNet.org

Доступ до YouTube та LiveJournal заблоковано з кінця 2009 року, Facebook та Twitter заблоковані також.

«За виключенням іноземних корпорацій та посольств, яким забезпечено повний доступ до всесвітнього павутиння, нечислені звичайні користувачі інтернету мають можливість читати лише версію, яка пройшла жорстку цензуру, своєрідний інтранет – «туркменет», – відзначає Lenta.kz.

Загальний стан свободи інтернету в Туркменістані – один з найгірших у світі. Міжнародна організація Reporters Without Borders («Репортери без кордонів») у своєму звіті за 2011 рік включила Туркменістан до переліку країн-«ворогів інтернету», разом із, зокрема, Китаєм, Кубою, Північною Кореєю, Саудівською Аравією, Сирією, Узбекистаном та В’єтнамом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Foto Search
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду